26 november 2018

Vijf vragen aan Ommers CDA bestuurslid Johnny Winters

Elke maand wordt een actor van CDA Ommen gevraagd om vijf vragen te beantwoorden. Jhonny, bestuurslid van CDA afdeling Ommen, geeft deze keer antwoord. 

Johnny, waar kennen we jou van en waar komen we je tegen? 
Ik ben geboren en getogen in Ommen. Behalve een klein uitstapje (Militaire Dienst) heb ik altijd in Ommen gewoond. Als het niet strikt noodzakelijk is, zal ik ook wel nooit Ommen meer verlaten. Mensen kennen mij misschien nog  vroeger van de kapper. Heb een aantal jaren gewerkt als kapper bij Jaap de Ridder. Verder heeft mijn opa/moeder vroeger een buurtwinkeltje gehad. Ik ben een zoon van een postbode en ja die waren vroeger ook bekend!
Verder zit ik bij de tennisclub en golf zo af en toe op de prachtige golfbaan Hoogegraven. Mensen kunnen mij ook nog wel eens tegenkomen in de Gereformeerde kerk aan de Bouwstraat. Of in een van de vele restaurants in Ommen. Ik mag namelijk graag uit eten gaan.   

Wat is jouw band met Ommen?
Mijn band met Ommen is groot. Niet voor niets noemen sommige van mijn collega’ s mij ook wel Mister VVV Ommen. Zal het niet nalaten om op te scheppen over Ommen als het kan. Ik vind Ommen namelijk echt een prachtige plaats en iedereen mag dat ook horen. Ommen is gezellig, heeft prachtige natuur en er wonen natuurlijk geweldige mensen! 

Waarom is politiek actief zijn voor jou belangrijk?
Zoals ik al eerder aangaf vind ik Ommen een prachtige plaats. Ik wil graag dat dat zo blijft. En wat is nu mooier dan om mee te denken en praten met het CDA over de toekomst van Ommen.

Wat heeft de rol als lid in het bestuur jou op geleverd? 
Als je in een bestuur van een vereniging of politieke partij zit, levert je dat altijd extra kennis en ervaring op. Je ontmoet veel nieuwe interessante mensen, met allemaal weer hun eigen ideeën en visies. Hier leer je van.  

Hoe werken het bestuur en de fractie samen? 
Ik vind dat het bestuur en de fractie goed samen werken. Toen zij mij vroegen of ik eventueel bij het bestuur van het CDA Ommen wilde komen, heb ik ook gevraagd of ik eerst een paar keer bij een vergadering aanwezig mocht zijn. Ik vind het namelijk belangrijk dat als je ergens tijd en energie in steekt, dat het dan ook moet klikken met de mensen waar je samen het bestuur mee vormt. En ik kan jullie zeggen dat de klik er al heel snel was. Allemaal aardige mensen, waar je heel snel op je gemak voelt. Dus mochten er mensen zijn die dit stukje lezen en denken, misschien is dat ook wel wat voor mij, meld je aan! Het is echt leuk om wat voor het CDA Ommen te doen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.