22 mei 2020

Vijf vragen aan Marinus Dunnewind

Marinus Dunnewind, fractielid van CDA afdeling Ommen, geeft deze keer antwoord op 'de vijf vragen'. 

Marinus, met welke dossiers houd jij je momenteel bezig?
Er komen van allerlei zaken voorbij, maar binnen de fractie houd ik me vooral bezig met het ruimtelijk domein (bijv. bestemmingsplannen), bereikbaarheid (bijv. verkeerszaken) landbouw en duurzaamheid (bijv. de energietransitie en warmtetransitie). Daarnaast kijk ik met Annelies mee naar de financiën van de gemeente Ommen.

Wat doe je verder in het dagelijks leven naast jouw fractietaken?
Ik heb het voorrecht dat ik sinds 1 februari 2020 mocht stoppen met werken. Ik heb met heel veel plezier bijna 40 jaar bij de Koninklijke Marechaussee gewerkt. Vanaf 1 maart 2020 ben ik voorzitter van de kerkenraad van de Hervormde gemeente in Ommen. Ik houd van (verre) reizen maar stap ook graag op de (race)fiets om zo af en toe een tocht te maken. Ook probeer ik af en toe nog een balletje te trappen. Daarnaast vind ik tuinieren een mooie ontspannende bezigheid en help ik anderen met allerlei klusjes.

Wat betekent de C voor jou?
De C betekent voor mij een manier van leven met de bijbel als richtsnoer. Ik word er stil van als ik besef dat Jezus voor mij is gestorven en de afrekening voor al het verkeerde wat ik doe/gedaan heb, heeft voldaan. Het geeft me rust mij geborgen te weten in Zijn hand.
Voor mij betekent het ook dat we omzien naar elkaar. Elkaar tot steun zijn. Samen ergens voor gaan waarbij de een niet beter is dan de ander. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en ik vind het mooi te zien als iemand die kwaliteiten ook benut.

Wat hoop jij bij te dragen in de vier jaar als fractielid?
Ik hoop door mijn manier van werken bij te dragen aan het grotere geheel. Met elkaar en vanuit een Christelijke levensovertuiging, op zoek gaan naar wat goed is voor Ommen. En natuurlijk streef je ernaar om de ideeën die we als CDA hebben te verwezenlijken. Soms lukt dat en soms ook niet.
Vanuit de kernwaarden van het CDA en met oog voor ieders inbreng, komen tot het 'beste' resultaat voor Ommen dat is waarvoor ik ga.

Wat levert het jou persoonlijk op om fractielid te zijn?
Doordat ik niet iemand ben die aan de zijlijn blijft staan, krijg ik in de gemeenteraad de kans om namens de achterban van het CDA het gemeentelijk beleid te beïnvloeden. Hierbij kan ik genieten van de onderlinge samenwerking binnen de fractie. Soms scherp en hard, maar nooit op de man/vrouw gespeeld. Het is fijn om van zo’n fractie deel te mogen uitmaken!
Als fractielid krijg ik veel informatie over de ommer samenleving en raak daar dan ook nauwer bij betrokken. Luisteren naar wat de inwoners van Ommen om zo te vernemen wat er onder hen leeft vind ik het mooiste van het zijn van fractielid. Het zijn van volksvertegenwoordiger gaat echter niet altijd van zelf en is niet altijd gemakkelijk. Dat geldt zeker als er zaken op de agenda staan waarbij er sprake is van tegenstrijdige belangen. Hoe moeilijk het soms ook is, ik probeer altijd in verbinding te blijven met de ander ook al zijn we het niet altijd met elkaar eens. En ondertussen leer ik daar dan ook weer van! 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.