Annelies Bakelaar

Raadslid

Annelies, wil  je je even in het kort voorstellen? 
Mijn naam is Annelies Bakelaar, ik woon samen met mijn man en zoon in de mooie buurtschap Stegeren. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik sinds 2006 raadslid voor het CDA Ommen.

Waarom kies je voor het CDA en hoe heb je dat tot nu toe ervaren?
Omdat het CDA aansluit bij mijn normen en waarden en ik me thuis voel bij het CDA. Na al deze jaren kan ik wel zeggen dat ik bekend ben met het reilen en zeilen in de Ommense politiek. De afgelopen twee gemeenteraadsverkiezingen was ik letterlijk het gezicht van CDA Ommen op de verkiezingsborden. Sinds 2010 ben ik fractievoorzitter voor het CDA in Ommen en dat doe ik met ontzettend veel plezier en enthousiasme. En dat komt vooral omdat we als CDA Ommen een fantastisch team zijn met een mooie diversiteit aan mensen en kennis. Een team gericht op samenwerking, vertrouwen, verantwoordelijkheid en met oog voor elkaar. Ik ben dan ook enorm trots om fractievoorzitter te mogen zijn van dit team. Iets kunnen betekenen voor een ander, voor de samenleving vind ik belangrijk. Stilzitten is niets voor mij, ik kijk altijd naar nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Zo hoop ik dat we nog meer digitaal kunnen werken, dat we efficiënter gaan vergaderen en met voorkeur op een andere locatie dan alleen op het gemeentehuis.
 
Belangrijk voor de komende jaren vind ik de ontwikkeling van de gemeente Ommen als sterke zelfstandige regiegemeente en krachtige netwerkpartner in de regio. Belangrijke thema’s hierbij zijn: nieuwe verhoudingen inwoners-gemeente, participatie, actieve samenwerking in de regio. Tja en wat ik beteken voor het CDA Ommen? Dit kan ik voor mezelf niet beantwoorden, dat zou je toch echt aan anderen moeten vragen. Ik hoop dat men mij ziet als een stabiele positieve factor die zich inzet voor een sociaal sterke samenleving. Iemand met lef en altijd kijkt naar kansen, mogelijkheden en doorontwikkeling. Loslaten in vertrouwen dat is een belangrijke voorwaarde om samen te kunnen leren. 

Annelies was van 2010 tot 2021 fractievoorzitter van het CDA Ommen. Zij heeft in 2021 het stokje overgedragen aan Marinus Dunnewind. Annelies is nog steeds gemeenteraadslid voor het CDA Ommen.

Contactgegevens:
mail: ​​​​​​bakelaar13@hotmail.com

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.