Ko Scheele

Wethouder

Een wethouder van buiten...... Dat is even wennen, ook voor mij. Laat ik eerst iets over mezelf vertellen.

Terug in de provincie waar ik op 12 maart 1956 geboren ben, in Zwolle, en vervolgens opgegroeid in Emmeloord, de Noordoostpolder. In Groningen studeerde ik Bestuursrecht. Daar ontmoette ik Bertha en de politiek. Banen waren er in de jaren 80 niet in het noorden, dus trokken Bertha en ik, inmiddels getrouwd, naar het westen, naar Voorburg. Op het ministerie van Onderwijs heb ik 13 jaar met veel plezier heel verschillende banen gehad. In Voorburg kregen wij vier kinderen: Jan, Tine, Remke en Hanna. Daar hadden we ruim 12 jaar een prima tijd; ik mocht daar 10 jaar gemeenteraadslid zijn. Vanwege de kinderen wilden we toch graag weer terug. Toen ik in 1995 inspecteur hoger onderwijs in Zwolle kon worden was de keus snel gemaakt. Omdat ik het gehele noordelijke rayon had gingen we iets noordelijker wonen, bij Meppel in Nijeveen. 

In 2006 werd ik benaderd om wethouder in Meppel te worden. Dat heb ik vier jaar met veel plezier gedaan. Politiek is een ongewisse zaak: dit jaar viel het CDA buiten het college in Meppel en kon ik een andere baan zoeken. Het werd Ommen en met een prachtige portefeuille: welzijn, zorg, sociale zaken, cultuur, sport, personeel en organisatie, financiën en het project De Drieslag. Wel een uitdaging in een moeilijke tijd, met stevige landelijke bezuinigingen. Ik hoop dat met zo’n portefeuille u  begrip hebt voor het feit dat, hoe leuk ik die ook vind, ik hierdoor niet altijd aanwezig kan zijn bij bijeenkomsten en festiviteiten.

Mijn vrije tijd is al helemaal schaars. De kinderen worden groter. Jan studeert inmiddels economie in Maastricht, Tine HBO-recht in Groningen, Remke Psychologie in Groningen. Hanna zit nu in Havo-3 in Meppel. Kinderen vragen terecht tijd, de resterende tijd probeer ik te schaken, te basketballen of een boek te lezen.

Gewend om namens het CDA op te treden is in Ommen de afspraak om ‘boven de partijen’ te staan. Dat betekent dat ik in beginsel niet de fractievergaderingen bij woon. Uiteraard blijf ik wel gewoon CDA lid. Wilt u mij ‘volgen’ dan kunt u terecht op de website van de gemeente, in de rubriek ‘met het oog op Ommen’ verzorg ik regelmatig een weblog. Ook kunt u mij bereiken via de mail: k.scheele@ommen.nl

U bent van harte welkom!

Ko Scheele

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.