02 februari 2018

CDA Raalte is ongelooflijk trots op het nieuwe Tijenraan!

Vandaag vond de opening plaats van ons nieuwe sportcentrum Tijenraan. Het heeft de nodige bloed zweet en tranen gekost om het op tijd en binnen budget te realiseren. Maar dat is gelukt! Daar ben ik ontzettend blij mee en als CDA-wethouder Sport erg trots op. 

Wij waren als gemeente verantwoordelijk voor de bouw en we dragen nu een prachtig sportcomplex over aan het Sportbedrijf dat het gaat exploiteren. Vanaf het begin in 2013 hebben we de verenigingen, andere gebruikers en buren heel intensief betrokken bij het programma van eisen, de aanbesteding en de uitvoering. Dat heeft gezorgd voor een enorm groot draagvlak en enthousiasme bij de klankbordgroep en de toekomstige gebruikers. Het complex komt in de plaats van het oude Tijenraan en de sporthal van Rohda. Het bevat twee grote sporthallen, een wedstrijdbad, een multifunctioneel bad, een therapiebad, glijbaan, whirlpool en zonnebanken. Verder een gezondheidscentrum met 4 ruimtes voor o.a. fysiotherapie en diëtisten met oefenruimte en fitnesszaal. Ook is er een ruime biljartzaal, een sportcafé en vergaderfaciliteiten en kantoren voor het Sportbedrijf. Op het dak is er een beachveld en buiten een bootcampveld.


Kortom een prachtig voorziening voor de hele gemeente Raalte en de regio daarbuiten. Overdag zitten de zalen vol met leerlingen van Carmel en Landstede en ‘s avonds met de verenigingen. Dit alles wordt gerealiseerd met een gesloten beurs. Het bedrag dat het Sportbedrijf van de gemeente kreeg na een aantal flinke bezuinigingen voor het oude Tijenraan is hetzelfde bedrag dat ze krijgen voor het Nieuwe Tijenraan. De hogere kapitaallasten worden gecompenseerd door lagere exploitatielasten, door lagere bedragen voor onderhoud, schoonmaak, energie, personeel en water. Door slim aan te besteden kregen we allerlei extra’s en werd het gebouw erg duurzaam en energieneutraal en zijn er om de lokale economie en werkgelegenheid te stimuleren veel lokale bedrijven ingezet (bouwbedrijf Jansman, Raab Karcher, Van Mercksteijn, Constructiebedrijf Kruiper, Nijboer Interieur & Design en Boerhof Projectinrichters).

Gosse Hiemstra, wethouder CDA Raalte

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.