05 juli 2018

De schouders eronder, rechtop zitten, lachen en heel hard werken: dat is het devies!

Na mijn verhaal over ‘een week in de raad’, gevolgd door ‘een maand in de raad’, bleef het een tijdje stil. Samen met Guus Temmink heb ik namens het CDA de formatieonderhandelingen gedaan. Voor mij een nieuwe ervaring, een heel andere dimensie dan een vergadering of overleg. Wat is goed voor de inwoners van de gemeente Raalte? Hoe kunnen wij ons als CDA Raalte profileren? Hoe zijn wij herkenbaar in de coalitie? Gesprekken in vertrouwen, in alle eerlijkheid en met respect voor elkaars opvatting. Het was een intensieve periode, vooral ten aanzien van tijd. Je moet niet vergeten dat we dit er allemaal bij doen. Naast alle andere vergaderingen, inwerksessies en bovenal ook mijn werk en gezin werden de formatiegesprekken gevoerd. Wat ik het meest vervelend vond van deze tijd is dat je er niet aan ontkomt om andere mensen teleur te stellen. Ik ben bijvoorbeeld ook lid van de werkgroep ‘beleid Protestantse gemeente Raalte’ en hoewel ik zeker achter de schermen hier hard aan mee heb gewerkt, kon ik niet bij alle overleggen aanwezig zijn.

Maar toen was het dan eindelijk zover: het college zou geïnstalleerd worden. Een college met GB, VVD en CDA. Een mooie verbreding met als onderliggend document het Roalterakkoord.

Het verliep anders dan verwacht. Helaas kon op donderdag 21 juni onze wethouder niet worden geïnstalleerd en moesten we, het liefst op zeer korte termijn, op zoek naar een andere kandidaat. Warm was het te ervaren hoe dit dan werkt binnen het CDA. Het bestuur van CDA Overijssel, onze mensen binnen Provinciale Staten, het bestuur van CDA Raalte en natuurlijk onze eigen fractie hebben er alles aangedaan om contacten te leggen.

Van daaruit kwam Gerria Toeter naar voren. Een gedreven, enthousiaste en zeer betrokken vrouw. Alles viel op zijn plaats. Op maandagmiddag 2 juli mocht het goede nieuws eruit en hadden we met 10 dagen een nieuwe kandidaat, die diezelfde avond nog werd geïnstalleerd. Ik voelde me die dag trots. Op onszelf, op de fractie, het bestuur maar ook op onze partij. Dit kan je alleen maar bewerkstelligen als je voor elkaar door het vuur gaat. Als je er bent in goede tijden, maar vooral ook als het tegenzit en het niet goed gaat. De schouders eronder, rechtop en lachen en heel hard werken: dat is het devies.

Het CDA Raalte staat als een huis en ik ben er trots op dat ik er onderdeel van uitmaak. Ik draag mijn steentje bij voor de gemeenschap van Raalte, om betrokken te zijn bij onze leef-, woon- en werkomgeving, waarbij de mens voorop staat!

Graag kom ik met u in contact, zin in een kop koffie en van gedachten wisselen?

Laat het mij weten, ik zoek u op!

Aaltje Booijink

CDA Raalte

06-34342183 of abooijink12@gmail.com

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.