05 maart 2021

Arjan Hokse nieuw raadslid

Arjan Hokse uit Staphorst neemt plaats in de gemeenteraad als opvolger van Jacob Spiker. Jacob neemt plaats in de Provinciale Staten en verlaat de raad van Staphorst.

De fractie van het CDA is blij dat ze in Arjan een jong, enthousiast raadslid heeft. Arjan is in het dagelijks leven planner bij Kin & Boer Multimontage, is getrouwd met Jessica en heeft 2 dochters. Sinds een aantal jaren woont het gezin in het buitengebied van Staphorst.

Als geboren en getogen inwoner van Staphorst kent hij de gemeenschap als geen ander. De plattelandscultuur ligt hem nauw aan het hart en de "niet zeuren maar doen-mentaliteit" spreekt hem erg aan. Door zijn interesse in het welzijn van zijn dorp besloot hij zich een aantal jaren geleden aan te sluiten bij het CDA. Een politieke partij die het dichtst bij hem stond. Daarna ging het snel: hij kwam hoog op de kandidatenlijst voor de afgelopen verkiezingen en zit sinds die tijd in de schaduwfractie. "Een enorme uitdaging die sneller komt dan ik zelf had voorzien" aldus Arjan, “maar dit is voor mij een unieke kans om een jaar mee te draaien in de fractie en ervaring op te doen. Ik wil mij dan ook het komende jaar graag inzetten voor de bevolking van Staphorst.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.