27 september 2016

CDA akkoord met inrichting buitenterrein SC Rouveen

11 oktober, update over eventuele verplaatsing van de skatebaan:

De wethouder heeft betrokkenen gevraagd met een locatievoorstel te komen. Dat proces moeten we voortzetten en afwachten met welke voorstellen ze komen. Dat zou ook bij de voetbal kunnen zijn, waarbij opgemerkt dat de voetbal vooralsnog niet enthousiast is.

Nu de accommodatie van SC Rouveen nagenoeg klaar is, moet het buitenterrein ingericht worden. Daarvoor wordt een krediet gevraagd aan de raad. Namens het CDA heeft Henk Courtz uitgesproken hiermee in te stemmen.

Daar de bouw nagenoeg is afgerond en er al volop gebruik wordt gemaakt van de accommodatie, moeten we nu plannen maken voor de inrichting van de openbare ruimte. Onder andere het plaatsen van de pannakooi en het afwerken van de bestaande- en aanleg van de nieuwe parkeerterreinen. Dat dit vlug moet gebeuren bleek de afgelopen weken al. Mensen in een rolstoel moesten eerst door 50 meter zand worden geduwd om een kop koffie te kunnen bestellen. Niet erg publieksvriendelijk….

Er zijn plannen om de skatebaan te vernieuwen en te verplaatsen. Als CDA willen we deze verplaatsing betrekken in dit plan voor de inrichting van het buitenterrein bij de voetbal. Er is geopperd deze baan te verplaatsen van het schoolplein achter de MCR naar het voorterrein bij de hoofdingang. Daarover is met inwoners en belanghebbenden gesproken. Tijdens de inloopavond hierover bleken de inwoners niet enthousiast over deze plek en opperden als alternatief een plek in het dorpspark of bij de voetbalaccommodatie. De CDA fractie vindt de voorgestelde locatie aan de voorzijde van de scholen niet verstandig. Ook in of bij het dorpspark vinden we geen goed idee. Dit kan mooier en beter, integreer de skatebaan in het inrichtingsplan van sportpark Rouveen. Nu is er de kans om dit te realiseren.

Na de inloopavond over de skatebaan hebben inwoners en belanghebbenden de opdracht gekregen na te denken over een alternatieve locatie en fondsenwerving voor eventuele meerkosten. Door het meteen mee te nemen in deze planvorming zullen de meerkosten meevallen of wellicht is het gewoon niet duurder. Ervan uitgaande dat er een skatebaan blijft in Rouveen, zien we als CDA dit als het beste alternatief en zien het dan ook graag toegevoegd aan het voorstel.

Update: de wethouder heeft betrokkenen gevraagd met een locatievoorstel te komen. Dat proces moeten we voortzetten en afwachten met welke voorstellen ze komen. Dat zou ook bij de voetbal kunnen zijn, waarbij opgemerkt dat de voetbal vooralsnog niet enthousiast is.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.