01 maart 2019

CDA Overijssel 'Altijd in de buurt bus! in Staphorst

Beter Bus Tour! 

De CDA ‘Altijd in de Buurt Bus’ in Staphorst  

 

Met de CDA 'altijd in de buurt' bus hebben we (een deel van) de route van buslijn 40 gereden. Onderweg hebben we goede gesprekken gevoerd over het belang van bereikbaarheid. Mensen vertelden vanuit hun eigen perspectief hoe belangrijk glasvezel in het buitengebied is, over goede busverbindingen en een station.  De jongerenraad nam ons mee in het onderzoek dat ze hebben uitgevoerd over het OV in Staphorst. Verschillende ondernemers benadrukten het belang van een bushalte op het bedrijventerrein en een goede aansluiting van de bus op de trein. Opmerkelijk is dat iedereen onafhankelijk van elkaar het erg belangrijk te vinden dat bussen eerder vertrekken. Studenten en personeel kunnen dan wel op tijd op hun stageplek of werk komen. En het ontlast de overvolle bussen in de spits.

De provincie is de overheid die gaat over de buslijnen. Eddy van Hijum was erbij vanuit de provincie, hij neemt deze signalen zeker mee! En onze Jacob Spiker (nummer 13 op de verkiezingslijst voor de Provinciale Staten) gaat hier absoluut een speerpunt van maken als hij gekozen wordt in de provincie. #stemstaphorstindestaten

Klik op onderstaande links voor een impressie van de Altijd in de buurt dag:

Altijd in de buurt TV

Staphorst.Nieuws

Facebook CDA Staphorst

 

 

Aankondiging:

CDA Staphorst en CDA Overijssel organiseren een campagne tour over bereikbaarheid met de nadruk op openbaar vervoer. Het programma begint om 15.00 uur met de CDA ‘Altijd in de buurt bus’, waarmee we buslijn 40 gaan rijden met onderweg gesprekken over bereikbaarheid: verkeer, openbaar vervoer en digitale bereikbaarheid (glasvezel). Rond 16.30 uur sluiten we af bij met gesprekken en netwerkborrel bij café Spoorzicht, Gemeenteweg 171 in Staphorst.

Programma:

 • 15.00 uur vertrek vanaf de carpool De Lichtmis in Rouveen
 • 15.10 uur naar Klaas Kloosterweg: aanleg glasvezel met kort gesprek met een agrariër over de noodzaak van glasvezel voor de digitale bereikbaarheid.
 • 15.20  volgen route buslijn 40 vanaf Rouveen naar Staphorst langs verschillende bushaltes
 • 15.30 uur stop bij halte Kerkplein Rouveen, spreekpunt reizigers
 • 15.40 uur stop bij halte Dekkersweg, spreekpunt reizigers
 • 15.50 uur naar bedrijventerrein De Esch met stop bij kantoor De Rollecate
 • Via Hoogeweg en Bergerslag buslijn 40 verder volgen
 • 16.15 uur stop bij halte Bergerslag–Markt, spreekpunt reizigers
 • 16.30 uur naar oude en wellicht toekomstige stationslocatie.
 • Stop bij Café Spoorzicht Gemeenteweg 171 in Staphorst, spreekpunt studenten en ondernemers
 • Afsluiten met hapje en drankje

Tijdens en na de tour zijn onder andere lijsttrekker Eddy van Hijum en Jacob Spiker als lokale kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen aanwezig.

Onderweg en na afloop gesprekken met de Jongerenraad, ondernemers en studenten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.