16 februari 2018

Interview met Arjan Hokse (6)

Interview met Arjan Hokse – nummer 6


Stel jezelf eens voor:

Ik ben Arjan Hokse, 37 jaar oud en woon samen met mijn vrouw en 2 dochters in het oosten van Staphorst in de buurtschap De Leijen. In het dagelijkse leven doe ik de planning van de montageafdeling van het grootste bouw- en woonwarenhuis van Noord-Nederland.

Wat wil je bereiken voor de gemeente Staphorst?

Belangrijk voor de toekomst vind ik dat de gemeente Staphorst een vooruitstrevende gemeente blijft. De gemeente heeft een prachtige cultuur en staat bekend om haar hoge arbeidsethos. Iets wat we moeten blijven continueren of liever nog waar nodig verbeteren.

Waarom wil je de politiek in?

Politiek is iets wat altijd mijn interesse heeft mogen hebben. Of ik het daadwerkelijk leuk ga vinden hoop ik in de toekomst te ondervinden. Ik hou me daarom vast aan een bekende levenswijsheid: “Beter spijt van iets wat je gedaan hebt, dan spijt van iets dat je niet gedaan hebt”.

Wat is voor jou heel belangrijk? Waar ligt jouw hart?

De meeste affiniteit heb ik met ruimtelijke ordening en infrastructuur. Een belangrijk thema hierin is en blijft de komende jaren of er wel of geen realisering van nieuwe op- en afritten nabij Staphorst komen. Dat de uitkomst hiervan niet zomaar een ABC-tje zal zijn staat wel vast. Zoals ook vast staat dat de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer op diverse plaatsen te wensen over laat. Graag wil ik hierin meedenken om tot optimale resultaten te komen.

 Van welke muziek houd je?

Top 2000! Ben er enorm fan van. Zowel de diversiteit als de historie van de nummers spreekt mij erg aan. Ik ben altijd geïnteresseerd in het verhaal achter de plaat. Ik mis dan ook geen Top 2000-gerelateerd programma op televisie zoals Top 2000 á Go-Go en The untold stories.

Als je moet kiezen tussen een kroket en een appel, wat kies je dan?

Als ik die keuze dagelijks zou moeten maken dan kies ik t.b.v. mijn gezondheid voor de appel. Als eenmalige keuze kies ik zonder enige twijfel de kroket. Ik moet mij er toe zetten om fruit te eten en dat is bij een kroket absoluut niet het geval.

Welke plek in de gemeente Staphorst vind je het mooist of is je het dierbaarst?

Dat zijn er zoveel en het is dus lastig om een keuze te maken. Als ik dan toch moet kiezen dan kies ik voor de plek waar ik nu woon. Op deze prachtige locatie hoop ik samen met mijn vrouw en kinderen heel oud te worden.

Eén van onze speerpunten is: iedereen doet mee. Wat betekent dit voor jou?

Iedere burger is onderdeel van onze samenleving.

Wat is jouw favoriete avondje uit?

Dat is lastig… Eerlijk gezegd prefereer ik tegenwoordig een avondje gezellig op de bank boven een avondje uit.

Waar haal je het meeste plezier uit?

Naast mijn gezin heb ik nog een grote passie, namelijk wielrennen. Deze sport bedrijf ik zelf al jaren en ik volg de “koers” al decennia lang op de voet. Qua manier van beleven van deze sport zou ik eigenlijk in het wielermekka dat Vlaanderen heet moeten wonen.

Welk van de CDA speerpunten is voor jou het belangrijkst?

 Het speerpunt “baas over eigen erf” spreekt mij persoonlijk erg aan. Ik denk dat er weinig gemeentes in Nederland zijn waar de erven er zo goed onderhouden bij liggen als in onze gemeente. Daarom vind ik het belangrijk dat we de inventiviteit van onze inwoners met betrekking tot de inrichting van onze erven moeten waarderen en niet onder moeten laten sneeuwen in te veel regelgeving.

Waar ben je het meest trots op wat we als CDA hebben bereikt afgelopen 4 jaar?

Omdat ikzelf in het buitengebied woon ben ik ontzettend blij dat het gehele buitengebied van de gemeente Staphorst wordt voorzien van glasvezel. Ook de bewoners van de Oude Rijksweg en de Gemeenteweg hebben binnenkort snel internet. Over het belang hiervan is al genoeg gezegd en geschreven. Feit is dat de hele gemeente straks de mogelijkheid heeft om voor snel internet te kiezen, iets wat naar mijn idee onontbeerlijk is anno 2018.

Wat zou je anders hebben gedaan wanneer je afgelopen 4 jaar in de politiek gezeten zou hebben?

Vanuit het oogpunt van de burger is het heel gemakkelijk om kritiek te geven waarom bepaalde dingen niet of juist wel zijn gebeurd. En dat geldt dus ook voor mijzelf vanaf de zijlijn. Er is altijd een verhaal achter het nieuwsitem.

Wat wil je nog kwijt?

Vergeet 21 maart absoluut niet te stemmen (en als je dan stemt, stem CDA :-)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.