17 april 2016

Pensioenvisie van Pieter Omtzigt en andere specialisten in D'Olde Skoele - Programma

Op maandagavond 25 april organiseert het CDA afd. Staphorst een (openbare) thema-avond over het onderwerp “de toekomst van onze pensioenen”.  Is ons pensioen toekomstbestendig?  Houden jongeren uitzicht op een goede pensioenregeling, of moet het systeem op de schop”. Zo maar wat vragen die ongetwijfeld aan de orde zullen komen.

CDA tweede kamerlid Pieter Omtzigt,  autoriteit op dit gebied en de heren Ron Mulder (NOPD) en notaris Lever uit Meppel  verzorgen de inleidingen en zullen vragen beantwoorden van twee panels bestaande uit ouderen en jongeren. Ook uit het publiek krijgt ruimschoots de gelegenheid tot het stellen van vragen. Na afloop van de avond is er de mogelijkheid tot een persoonlijk advies.

Een avond over een onderwerp dat we als Nederlanders gemakkelijk vooruitschuiven, dat is iets voor later. Maar voor je het weet is het te laat. 

Uw pensioentoekomst begint op 25 april 2016 om 19.30 uur in d’ Olde Skoele,  Oude Rijksweg 427 postcode 7951 GH te Rouveen.

Graag begroeten wij u samen met familie, vrienden of andere belangstellenden.

CDA Staphorst, P.E. Euser (voorzitter)

Programma:

19.00 uur            zaal open - koffie

19.30 uur            welkom,  inleiding en  introductie door de voorzitter

19.30-20.15        Pensioen, hoe verder?

Er zijn 3 inleiders die elk in 5 à 10 minuten hun visie geven op pensioenen.

Dhr. Pieter Omtzigt, 2e kamerlid van het CDA zal aanwezig zijn om zijn verhaal over pensioen in de toekomst te vertellen.

Dhr. Ron Mulder, pensioendeskundige van het NOPD  (Ned. Orde van Pensioen Deskundigen’ zal o.al stilstaan bij het verschil tussen verplicht gestelde bedrijfstakpensioenfondsen en verzekeraars. Wat is verplichtstelling?

Notaris Lever uit Meppel zal ingaan op pensioen in relatie tot het testament

20.15-20.30        Pauze

20.30-20.40        uitzwaaien van  afdelingsvoorzitter Piet Euser

20.40-22.00        Forumdiscussie  met de zaal. Een panel van 5 jongeren (20-40 jaar) en een panel van 5 ouderen zullen vragen stellen en eventueel beantwoorden en zo nodig kritische maar opbouwende opmerkingen maken.

Discussieleider Joey Teekamp zal de avond in goede banen leiden.

De Rabobank is aanwezig om voor, tijdens de pauze en na afloop persoonlijke vragen te beantwoorden.                              

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.