23 januari 2013

Tijdelijke vervanging raadslid

Sinds een aantal jaren is het voor een raadslid mogelijk om, net als in het bedrijfsleven, officieel met zwangerschapsverlof te gaan. Zij wordt dan voor een periode van vier maanden vervangen. Na die periode vervalt automatisch het raadslidmaatschap van de vervanger.
Op 12 februari zal Henk Courtz beëdigd worden als raadslid. Hij stond bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen vierde op de lijst voor het CDA. Het CDA wist toen wel meer stemmen te halen, maar bleef toch op hetzelfde aantal van drie zetels steken. Destijds een teleurstelling voor Henk, want het had er bijna ingezeten die vierde zetel. Maar nu dus een herkansing voor hem. Weliswaar een tijdelijke, maar met de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 in zicht is dit natuurlijk wel een mooie gelegenheid om ervaring op te doen!
Henk woont en werkt in Rouveen. Hij is daar al jaren voorzitter van de plaatselijke Oranjevereniging. En hij zit nu al weer een aantal jaren in de schaduwfractie van het CDA Staphorst. In deze functie denkt hij al volop mee over de standpunten van het CDA. Het politieke landschap in Staphorst is hem dus absoluut niet vreemd. Hij weet wat er speelt en zal de komende maanden proberen om daar ook zijn stempel op te zetten!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.