17 maart 2019

Uw stem in de provincie

Ik heb me beschikbaar gesteld voor de verkiezingen voor de provinciale staten omdat ik vind dat het provinciebestuur vertegenwoordigd moet zijn door alle regio’s en er binding moet zijn tussen lokaal, provinciaal en landelijk bestuur. Toen ik werd gevraagd me beschikbaar te stellen voor de Provinciale Statenverkiezingen, heb ik tegen het partijbestuur gezegd dat ik het geweldig naar de zin heb als fractievoorzitter in Staphorst. Maar ook dat het belangrijk is een goede regionale spreiding van kandidaten te hebben, en dat ik mij in wil zetten, daar waar dat goed is voor de partij maar vooral voor de regio.

Ik vind het belangrijk dat het beleid in de provincie niet uitsluitend wordt bepaald door de grote steden maar dat ook deze regio, de Kop van Overijssel vertegenwoordigd is. Dat het platteland van Overijssel ook wordt gehoord. En wat is er dan mooier dat ook Staphorst deel uit maakt van het provinciebestuur. Uiteindelijk ben ik op plek 13 van de kandidatenlijst terecht gekomen. Met op dit moment 11 zetels in de staten en 2 gedeputeerden voor het CDA, is de dertiende plek zeker niet kansloos.

Wanneer ik in de staten kom, wil ik me inzetten voor de leefbaarheid van dorpen en platteland

  • Snellere en slimmere verbindingen openbaar vervoer: aansluiting van bus op trein verbeteren, betere verdeling bushaltes, snelbus, station
  • Starters woningen: voldoende bouwmogelijkheden zodat jongeren in hun eigen gemeente kunnen blijven wonen
  • Saneren asbestdaken: asbest van het dak, zonnepanelen erop - geen zonnevelden zonder dubbelfunctie!
  • Steun en ruimte voor uitbreiding en vestiging MKB-bedrijven

Ik wil de verbinding zijn tussen deze regio en de provincie, Stem Staphorst in de Staten!

Jacob Spiker

 

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.