05 december 2018

Yes! We gaan weer bouwen in De Slagen

Yes! We gaan weer bouwen in De Slagen

Het mooiste sinterklaascadeau dat we ons konden wensen. Na jaren waarin we langs de zijlijn stonden, is het nu eindelijk zover! Er gaat weer gebouwd worden in De Slagen. Superblij zijn we hiermee!

We zagen de laatste jaren mensen vertrekken vanuit Staphorst. Gewoon omdat er niet voldoende woningen in Staphorst waren. Sommigen bleven binnen de gemeente en gingen naar Rouveen, anderen naar Nieuwleusen en Meppel. En dan komen we als gemeente in een negatieve spiraal: leerlingenaantallen achteruit, basisvoorzieningen komen in de knel. Gelukkig was het nog lang niet zover, maar we lagen qua aantal woningen wat gebouwd moest worden en wat er gebouwd is, ver achter op schema.

Jaren geleden toen de plannen gemaakt werden voor De Slagen leek het allemaal prachtig. Veel nieuwe woningen en het werd overgelaten aan een projectontwikkelaar. Dat hebben we geweten. Jarenlang getouwtrek volgde, maar we zaten volledig vast als gemeente in de afspraken die gemaakt waren. Jarenlang hebben we ons uiterste best gedaan in dit dossier. Daarom zijn we ontzettend blij dat alle inspanningen nu tot resultaat hebben dat er weer gebouwd kan worden in De Slagen. Op korte termijn wordt de wijk volledig afgebouwd en ingericht. Mét extra groen en parkeerplekken.
Gefeliciteerd voor alle inwoners van Staphorst!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.