Activiteitenterrein Rouveen

Voor een vereniging die een activiteit in Rouveen wil organiseren, is het telkens weer zoeken waar dit mogelijk is. Zowel voor de inwoners van Rouveen, als de organisatoren van activiteiten is het een prachtige aanvulling om een vast activiteitenterrein te hebben.
Wij zien geen terrein als De Tippe in Staphorst voor ons, het zou ook een weiland kunnen zijn dat een upgrade krijgt. Het belangrijkste is dat we verenigingen als De Munnikenslag, Oranjevereniging, Comité Zo Nu En Dan, etc. een vaste plek kunnen geven om activiteiten voor Rouveen te organiseren. De gemeente is blij zijn met zoveel initiatieven vanuit de bevolking en om dit te blijven stimuleren is het goed om een terrein beschikbaar te stellen. Want willen verenigingen dan wat extra’s met het terrein om het aan hun wensen te laten voldoen, dan kun je bij een blijvend terrein ook als vereniging daarin investeren.

Op deze tekening is aangegeven wat een geschikte plaats zou kunnen zijn. Dit is achter de Schipgravenweg, in de hoek met het Scholenland, het huidige terrein waar de Oranjevereniging haar activiteiten op Koningsdag organiseert.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.