Berghorst = dé locatie voor ouderenzorg

De regering van VVD en PvdA heeft het budget hulp bij huishouden met 40% laten krimpen. Wij hebben grote zorgen om deze forse bezuiniging. Want zijn wij als gemeente straks nog wel in staat om zorg en ondersteuning thuis goed te organiseren?  Wij zijn er juist voorstander van dat mensen zo lang mogelijk in hun vertrouwde, eigen omgeving kunnen blijven wonen. Dat vraagt wel om een inspanning van mantelzorgers, familieleden. Als gemeente moeten we ons inzetten om die groep te ondersteunen waar het kan.  
Maar het kan zijn dat ondanks alle ondersteuning mensen toch naar een zorglocatie moeten verhuizen. Dan is wat ons betreft de Berghorst voor iedere oudere in onze gemeente dé locatie, ongeacht levensovertuiging. De Berghorst heeft een uitstekende locatie in het centrum en door de uitbreiding kan de Berghorst prima aan de vraag voldoen.
Naast de Berghorst als hoofdlocatie in Staphorst, zijn wij voorstander van de initiatieven in IJhorst en Rouveen. Wanneer ook daar verpleegbedden beschikbaar komen, kunnen ouderen nog dichterbij blijven, wat voor ouderen maar ook voor de mantelzorgers en familie heel fijn is.

Een zorglocatie zoals eerder voorgesteld aan de Schuthekkeweg, vinden wij onverstandig. We moeten verschillende bevolkingsgroepen met respect voor elkaars overtuiging, juist met elkaar in verbinding brengen in plaats van uit elkaar halen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.