07 juli 2017

Denk 13 juli mee over de toekomst van Steenwijkerland

In maart 2018 kiest Steenwijkerland een nieuwe gemeenteraad. In de voorbereiding daarop wil het CDA in Steenwijkerland in gesprek gaan met inwoners, ondernemers, verenigingen en andere belangenverenigingen. Daarom organiseert CDA Steenwijkerland op 13 juli 2017 de CDA 100. 

De CDA 100 is geïnspireerd op de CDA 1000 die het CDA vorig jaar in september organiseerde voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hieruit kwamen diverse voorstellen die ook overgenomen werden in het verkiezingsprogramma van het CDA.

“We willen dit lokaal ook realiseren”, aldus Ineke de Jong, die samen met een aantal andere CDA leden het lokale verkiezingsprogramma gaat schrijven. “Echter willen wij niet alleen leden vragen om mee te denken, maar ook niet-leden. Mensen die midden in de samenleving staan.

”De thema’s die op die avond besproken zullen worden, zijn wonen, sport, cultuur, burgerparticipatie, sociaal domein, ondernemerschap en landbouw en natuur. “We zullen in gesprek gaan met elkaar aan de hand van diverse stellingen”, aldus Ineke de Jong. “Doet de gemeente bijvoorbeeld voldoende voor ondernemers? Krijgen ouderen de zorg die ze nodig hebben? Hebben meer sportverenigingen kunstgras nodig? Maar ook een onderwerp als het vliegveld Lelystad zal op deze bijeenkomst zeker besproken worden.”

Een deel van de avond zal voor een deel op een interactieve manier gebeuren. Het CDA vraagt daarom mensen die komen om hun smartphone mee te nemen wanneer ze er een hebben. De avond begint om 19.30 in De Wielewaal in Scheerwolde. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.