15 december 2017

Jan Vredenburg Lijsttrekker CDA Steenwijkerland

Op een drukbezochte ledenvergadering in Oldemarkt, hebben de leden van het CDA Jan Vredenburg uit Giethoorn gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Samen met Femedith Kersjes uit Vollenhove, nummer twee op de lijst, zijn zij de twee zittende raadsleden die voor ervaring in de nieuwe fractie moeten gaan zorgen. Op nummer drie staat het eerste nieuwe gezicht op de lijst, Steven Boersma uit Steenwijk. Hij is op dit moment burgerraadslid voor het CDA. Ook nieuw op de lijst zijn Gerrit Vinke uit Tuk op nummer vier en Clazinus Netjes uit Steenwijk op nummer vijf. Jan van Beekhuizen uit Sint Jansklooster staat op nummer zes. Huidig wethouder Wim Brus staat als een van de wethouderskandidaten op plek zeven.

“We hebben hiermee een goed team, waarmee we vol vertrouwen de verkiezingen in kunnen gaan”, aldus lijsttrekker Jan Vredenburg. “Een mix van ervaring, maar ook nieuwe mensen, met verschillende achtergronden.”

Bijzonder blij is Jan Vredenburg met het aantal jongeren op de lijst. “We hebben op onze lijst vijf mensen onder de 35, met onder andere Steven Boersma op drie en Rhandy Schreur uit Scheerwolde op nummer acht. Het is mooi om te zien dat zij zich ook in willen zetten voor een sterke gemeenschap in Steenwijkerland.”

De complete lijst:

1: Jan Vredenburg

2: Femedith Kersjes

3: Steven Boersma

4: Gerrit Vinke

5: Clazinus Netjes

6: Jan van Beekhuizen

7: Wim Brus

8: Rhandy Schreur

9: Maarten Punt

10: Herman Brouwer

11: Toon van Galen

12: Arnold te Riele

13: Sierd Tilma

14: Tanja Tuenter - Hetebrij

15: Robert Wink

16: Harmen Haasjes

17: Marianne Slootstra - Heinen

18: Ineke de Jong

19: Johan van Dalen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.