CDA Regiotour Noord-Brabant
06 oktober 2017

Volgend jaar goedkoper wonen in Steenwijkerland?

Vorige week stond het al in de krant: de rioolbelasting gaat volgend jaar met 10% omlaag. CDA wethouder Wim Brus kon vol trots aangeven dat elke inwoner van Steenwijkerland tot wel €25 minder hoeft te betalen aan de rioolbelasting. 

Een mededeling waar het CDA natuurlijk ook blij mee is. Maar hoe werkt dat eigenlijk, met dit soort belastingen? Kan een wethouder maar zo bepalen dat dit omlaag gaat?

Het antwoord is niet in een keer ja of nee. Want ja, het is de wethouder die met dit voorstel komt en daarmee heeft hij er veel invloed op. Maar toch kun je ook nee antwoorden, want de gemeenteraad moet dit uiteindelijk vaststellen. Dat gaat gebeuren tijdens de begrotingsvergadering van 7 november. Een vergadering die al om 14.00 begint en waar diverse onderwerpen voor de komende jaren door alle partijen worden besproken. 

Dit is de laatste begrotingsvergadering voor de verkiezingen, dus alle partijen zullen ook al vooruit kijken naar de verkiezingen. Dat belooft in elk geval een levendige vergadering te worden. Als CDA hopen we dat de wethouder van financiën in elk geval met nog meer mooie berichten in de begroting zal komen voor de inwoners van Steenwijkerland. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.