Gerrit Vinke

Raadslid

Op 26 april 1956 ben ik geboren als tweede in het gezin, aan de toenmalige Grintweg (nu Oldemarktseweg) in Tuk. Na 1 jaar verhuisden we naar de Oosterhoek (nu Bergweg) in datzelfde Tuk.

Met dat ik dit schrijf, valt mij op hoezeer het dorp in die ruim 60 jaar is veranderd, zoals eigenlijk de hele wereld is veranderd. In mijn jeugd bestond Tuk nog slechts uit 4 straten: Bergweg, Oldemarktseweg, Tukseweg en Ter Zwege. Toen misschien nog geen 150 inwoners nu meer dan 1500.

Na 20 jaar in respectievelijk Giethoorn en Steenwijk te hebben gewoond, ben ik nu inmiddels al weer bijna 20 jaar terug in mijn geboortedorp.

In mijn werkzame leven ben ik bij verschillende werkgevers (laatstelijk ING) bedrijven adviseur verzekeringen geweest, en nu vervroegd met pensioen.

Wat mij in het CDA altijd heeft aangetrokken, is het gevoel dat je samen de maatschappij bent. Iedereen is waardevol: rijk of arm, jong of oud, gezond of ziek iedereen doet er toe!

Niet alleen opkomen voor je eigen belangen, maar omzien naar elkaar en je voor elkaar verantwoordelijk voelen. De maatschappij, dat zijn wij!

Wij willen geen overheid die ons dwarsboomt, maar een overheid die er is voor de burger. Ruimte biedt aan ondernemers maar ook de belangen van mensen die minder zelfredzaam zijn, niet uit het oog verliest.

Mensen kennen mij vaak van mijn voorzitterschap van de Voedselbank en stuurgroep lid van het noodfonds van het Diaconaal Platform. Ik voel mij bevoorrecht dat ik dit allemaal kan doen, maar ben mij terdege bewust, dat ik dit zonder support van anderen nooit zou kunnen. Kortom: dit doen we samen en maakt ons een sterke gemeenschap.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.