24 november 2017

ALV stelt kandidatenlijst en programma vast

Donderdagavond 23 november zijn de leden van CDA Tubbergen bij Erve Kampboer in Geesteren bijeen gekomen voor de Algemene Leden Vergadering. De belangrijkste agendapunten waren de concept kandidatenlijst en het concept verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Lijsttrekker

Gestart is met de verkiezing van de lijsttrekker. Het bestuur heeft Roy de Witte voor gedragen om de lijst wederom aan te voeren. Voorzitter Jeroen Droste: “We zijn blij dat Roy bereid is de lijst te trekken richting de komende verkiezingen. Hij heeft de afgelopen jaren als wethouder uitstekend werk geleverd. We ervaren een andere manier van besturen en we willen deze lijn graag voortzetten de komende jaren.” De ledenvergadering stemde unaniem in met deze voordracht.

Kandidatenlijst

Vervolgens is de concept kandidatenlijst gepresenteerd. Uitgangspunten bij deze lijst zijn dat alle dorpen vertegenwoordigd zijn bij de bovenste plaatsen en er een goede verdeling van man-vrouw en jong-oud is. Ook is rekening gehouden met de diverse expertises van mensen zoals landbouw, zorg, onderwijs en financiën. Ramon Paalhaar namens het bestuur: “We zijn trots op deze lijst en hopen hiermee het goede werk van de CDA fractie de komende vier jaar voort te mogen zetten.”

“Ik ben razend enthousiast over deze kandidatenlijst, die een mooie mix is van ervaring én vernieuwing. Stuk voor stuk maatschappelijk betrokken en echte smaakmakers in onze dorpen. Ik kijk uit naar een mooie campagne”. Aldus lijsttrekker Roy de Witte.

De kandidatenlijst is door de ledenvergadering unaniem aangenomen.

Verkiezingsprogramma

Tot slot is het verkiezingsprogramma besproken. Een werkgroep heeft de afgelopen periode veel werk verzet om te komen tot een concept programma met de titel ‘Samen doen!’. Er zijn onder andere gesprekken gevoerd met de seniorenraad, het onderwijs, LTO / AJK en allerlei professionals uit andere werkvelden. De vergadering is in groepen uiteen geweest om de inhoud wat nader met elkaar te bespreken. Hierop kwamen nog enkele mutaties die door het bestuur worden meegenomen in de definitieve versie. Het programma is met inachtneming van de gemaakte opmerkingen door de ledenvergadering vastgesteld.

Het bestuur van CDA Tubbergen kijkt terug op een constructieve ledenvergadering en gaat met vertrouwen richting de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. 

Voor de kandidatenlijst klik hier.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.