23 april 2020

Bestemmingsplan ‘De Esch’ met gewijzigde plantoelichting unaniem vastgesteld!

Wat het CDA Tubbergen betreft had het plan ‘De Esch’ in Tubbergen al lang volgebouwd moeten zijn met woningen voor alle doelgroepen (starter, doorstroom en senior). CDA-fractievoorzitter Christel Luttikhuis zei tijdens de online raadsvergadering het volgende over de vertraging: “Eerder zijn op verzoek van de bezwaarmakers starterswoningen vervangen door grotere woningen. Nu zijn op verzoek van bezwaarmakers grotere woningen vervangen door starterswoningen.” Dit heeft geleid tot onnodige vertraging voor de potentiële ‘Esch-bewoners’.

Afgelopen maandag 20 april j.l. heeft de gemeenteraad van Tubbergen – naar aanleiding van een procedure bij de Raad van State – het bestemmingsplan van plan ‘De Esch’ met een gewijzigde plantoelichting unaniem vastgesteld. Het bestemmingsplan zelf is niet gewijzigd, maar alleen beter gemotiveerd. Hiermee hoopt de initiatiefnemer op een positieve uitspraak van de Raad van State in de bodemprocedure.

De CDA-fractievoorzitter liet aan duidelijkheid niet te wensen over: “Het groene licht van het CDA staat voor bouwen op plan ‘De Esch’!”.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.