05 oktober 2019

CDA Tubbergen op werkbezoek in Vasse

Op zaterdagochtend 5 oktober is de fractie van het CDA Tubbergen, aangevuld met de CDA wethouders en enkele bestuursleden, op werkbezoek geweest in Vasse. De ochtend werd gestart bij het voormalig klooster aan de Hooidijk waar het gezelschap gastvrij ontvangen werd door Lex en Merle van bouwbedrijf Scholte op Reimer uit Vasse. Sinds 2016 zijn deze twee jonge ondernemers toegetreden tot het bedrijf van haar ouders en timmeren sindsdien samen behoorlijk aan de weg.

Woningbouw

Onlangs heeft het bouwbedrijf het voormalig klooster en later hotel en opleidingscentrum aan de Hooidijk aangekocht en plannen ontwikkeld voor woningbouw. Scholte op Reimer wil naast het ondernemen ook graag van toegevoegde waarde zijn voor de leefbaarheid van het dorp en middels dit plan een oplossing bieden voor de grote woningbehoefte in Vasse. Samen met een architect is een plan ontwikkeld voor 4 tussenwoningen en 7 appartementen (in verschillende prijsklassen) waarbij de buitenkant van het historische pand intact blijft. Dit gehele plan is opgesteld in goed overleg en met behulp van woongroep Vasse welke is opgericht in het kader van Mijn Dorp 2030. Zo heeft deze woongroep een enquete uitgevoerd waarbij duidelijk de behoefte naar woningen is gebleken met name uit de doelgroep jongeren. Met de gemeente is het proces ook goed doorlopen om extra woontitels te verkrijgen voor Vasse en is een aanvraag gedaan voor een bijdrage vanuit de gemeentelijke inbreidingsgelden. Het plan voldoet namelijk aan de wens van de gemeente om vooral ook te kijken naar inbreiding. Inmiddels zijn al enkele woningen in optie. Op 6 november organiseert Scholte op Reimer een informatieavond waarbij belangstellenden vanaf 19.00 uur welkom zijn om de plannen te bekijken. Het bezoek van de CDA fractie is afgesloten met een korte rondleiding door het historische pand en de grote binnentuin waarbij een goed beeld verkregen is van de plannen.

Sportcomplex SV Vasse

De volgende locatie die bezocht is betreft het voetbalcomplex van SV Vasse. Bjorn Egberts heeft namens het bestuur een presentatie gegeven over de uitdagingen waar de vereniging voor staat de komende jaren zoals ledenontwikkeling, duurzaamheid en een duurzaam financieel gezonde vereniging. Ook zijn de plannen voor de herinrichting van het gehele complex toegelicht. Kortweg wil de vereniging graag van 3 naar 2 voetbalvelden die wat anders op het terrein gepositioneerd worden. Daarnaast is de wens een beach-handbalveld te realiseren. Het Beerpad, wat het huidige complex doorkruist, zal verdwijnen als doorgaande weg. Hierdoor wordt het complex compacter en komt het de veiligheid ten goede. Aan de Denekamperweg zullen dan zo’n 60 parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Het gehele complex wordt hierdoor in omvang kleiner, wat minder druk moet leveren op de exploitatiebegroting en het onderhoud voor vrijwilligers beter behapbaar moet maken. Ten aanzien van de voetbalvelden wordt gekeken naar innovatieve oplossingen zoals Draintalent, een automatisch systeem dat zorgt voor een goede bewatering en ontwatering van de gronden. Er is een aanvraag bij de gemeente ingediend voor een bijdrage uit de gelden voor Mijn Dorp 2030. Daarover moet de gemeenteraad nog een besluit nemen. Het CDA gezelschap heeft ook hier een goed beeld gekregen van de plannen.

Al met al een nuttige en leerzame ochtend waarbij twee projecten zijn bezocht die een positieve impuls leveren aan de leefbaarheid van het dorp Vasse. Daarbij wordt ook nadrukkelijk buiten de gebaande paden gekeken en gedacht om dit voor elkaar te krijgen. Het CDA Tubbergen wil bouwbedrijf Scholte op Reimer en SV Vasse graag bedanken voor de gastvrijheid en duidelijke toelichting. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.