11 juni 2019

Tubbergse CDA wethouder Roy de Witte gedeputeerde

Het gonsde al door de provincie, maar nu is het officieel; CDA wethouder uit Tubbergen Roy de Witte is namens het CDA voorgedragen voor de functie van gedeputeerde. Hij neemt samen met Eddy van Hijum plaats in het nieuwe college van Gedeputeerde Staten. In zijn portfeuille krijgt hij de onderwerpen Leefbaar platteland, Cultuur en erfgoed, Recreatie en toerisme, Sociale kwaliteit (incl. sport en welzijn) en Grensoverschrijdende samenwerking. Voorzitter van CDA Tubbergen Jeroen Droste is trots dat de Tubbergse wethouder als gedeputeerde aan het werk gaat: “Dat een talent als Roy de Witte uit onze Tubbergse kweekvijver nu als bestuurder van de provincie Overijssel gaat werken, vind ik fantastisch. Ik hoop dat hij zijn manier van besturen ook handen en voeten weet te geven in zijn werk als gedeputeerde ”

Toekomstgericht

Ook de Tubbergse CDA fractie is blij voor Roy. Fractievoorzitter Hilde Berning: “Ik ken Roy als een ontzettend gedreven persoon met een duidelijke visie en passie voor mensen. Eerst bij het CDJA Tubbergen, daarna als raadslid en wethouder. Hij heeft echt iets neergezet voor de inwoners van de gemeente Tubbergen. Wij zijn trots op ‘onze’ wethouder en zijn er van overtuigd dat hij als gedeputeerde ook de kansen zal grijpen voor de inwoners van de provincie Overijssel op een manier die bij hem past: toekomstgericht en vol energie. We wensen hem veel succes!”

Eigentijdse bestuurder

In Tubbergen weten ze het inmiddels; Roy de Witte is geen standaard bestuurder. Hij werkt graag samen en dichtbij de mensen. Zijn bestuursstijl kenmerkt zich door een no nonsense aanpak, heldere communicatie en echt te kijken naar de mensen in de samenleving en minder naar de regels in - tot nu toe- gemeentehuis. “Voor Tubbergen gaan we op zoek naar weer zo’n eigentijdse bestuurder. De procedure loopt inmiddels. Er is binnen de CDA gelederen voldoende talent beschikbaar om samen met onze coalitiepartners de doelen uit het gesloten maatschappelijk akkoord te verwezenlijken”, aldus Droste.

 

 

Meer informatie Voor meer informatie en/of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

CDA Overijssel

Kim Verweij, communicatieadviseur 06 23 87 02 17 of kim.verweij@cda.nl

Hilde Berning, fractievoorzitter 06 23 91 16 47 of h.everlo@tubbergen.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.