Maandagmiddag 7 maart heeft Derk Boswijk een bezoek gebracht samen met een delegatie van het CDA Tubbergen aan het boerenbedrijf van de familie Oude Hengel & Oude Voshaar in de Weitemanslanden te Geesteren.

Het bedrijf is destijds vanuit Rossum neer gestreken op de huidige locatie. Alle drie zonen werken enthousiast mee op het bedrijf en zijn zeer betrokken en willen graag verder met de ontwikkeling van hun bedrijf.

Het is fantastisch om te zien dat de nieuwe generatie klaarstaat. Daarom is onder andere gesproken over de stikstofproblematiek. Van belang is hier met een bredere blik naar te kijken en het initiatief meer bij de ondernemer te leggen. Uiteraard in samenwerking met de overheid. Denk bijvoorbeeld aan de gebiedsgerichte aanpak.

We vinden als CDA Tubbergen dat alle sectoren een evenredige bijdrage moet leveren aan de oplossing van het stikstofprobleem. Je kunt niet uitsluitend naar de boeren kijken. Dit moet beter en breder in kaart gebracht worden.

Ook bijvoorbeeld kijken naar de definitie van landschapsgrond.

Ook is gesproken over een beter verdienmodel voor de agrarische sector. Hiervoor moet de samenleving beter bij worden betrokken on zo te komen tot een betere waardering voor de geleverde diensten voor het behoud van landschap.

Wij bedanken Maatschap Oude Hengel & Oude Voshaar voor het warme welkom. Ook bedanken wij Derk Boswijk voor de komst naar de gemeente Tubbergen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.