30 januari 2022

Werkbezoek Krola Langeveen

Het CDA Tubbergen heeft op zaterdag 29 januari een werkbezoek gebracht aan Krola Langeveen .

Door eigenaar Remco Kroeze werd een rondleiding verzorgd en op enthousiaste wijze liet hij zijn bedrijf zien. Zijn vader is in 1994 begonnen met het bedrijf en in 2004 is Remco bij in het bedrijf gekomen. Toen is er ook een nieuwe bedrijfshal gebouwd en in de jaren daarna groeide het bedrijf verder. In 2017 is de bedrijfshal uitgebreid waardoor er meer ruimte kwam voor speciale en grotere machines.

Remco licht toe: “Krola Langeveen is gespecialiseerd in de complete bewerking van plaatwerk, lasersnijden, RVS leidingwerk, skidbouw en machinebouw. We staan voor kwaliteit en maatwerk en maken de producten met behulp van de nieuwste machines en technieken.”

Enkele voorbeelden van deze producten zijn spakspuitmachines en skids voor de biogasindustrie. Als CDA waren we onder de indruk van de passie waarmee Remco over het bedrijf vertelde. Tijdens het werkbezoek hebben we het uitvoerig gehad over het toenemende tekort aan (technische) vakmensen in de branche.

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt is zijn relatief jonge team in de afgelopen jaren gegroeid naar 8 werknemers. En mede daardoor is het bedrijfspand, nu het bedrijf inmiddels meer dan 25 jaar bestaat, eigenlijk alweer te klein. Voorzichtig denkt hij dan ook alweer aan een volgende uitbreiding.

Als CDA Tubbergen vinden we het belangrijk dat lokale ondernemers met ambities voldoende ruimte krijgen. Zij zijn de motor van onze economie, zorgen voor voldoende arbeidsplekken voor onze inwoners en zijn cruciaal voor veel lokale verenigingen. Daarnaast zetten we ook in ons nieuwe verkiezingsprogramma vol in op de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. Het is namelijk cruciaal voor onze gemeente, maar ook voor deze bedrijven, dat we jonge talenten opleiden en behouden in onze regio!

Kortom: een zinvol werkbezoek aan een mooi bedrijf in de techniek dat ze zeker bij u kunnen aanbevelen. Wij bedanken Krola Langeveen voor dit mooie werkbezoek.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.