28 april 2020

Bewoners verzorging- en verpleeghuizen in Twenterand kunnen gaan beeldbellen

CDA Twenterand heeft op zaterdag 18 april de eerste telefoons en tablets afgeleverd bij de verzorgings-en verpleeghuizen in Twenterand. Roswitha Uitslag- van Riggelen, fractievoorzitter van het CDA, is onlangs een actie gestart waarbij de inwoners van Twenterand werden opgeroepen, wanneer zij nog een telefoon of tablet hadden deze in te leveren voor de bewoners in verzorgings- en verpleeghuizen.

Easy Connect computers uit Vriezenveen bood spontaan 10 tablets aan die de bewoners in bruikleen krijgen, de Phone house uit Vroomshoop stelde telefoons beschikbaar en ook JD-computers gaf aan mee te willen doen. Ook veel inwoners gaven gehoor aan de actie.  Roswitha Uitslag hoopt dat er nog meer reacties zullen volgen. “We hebben nu de eerste uitrol kunnen doen, maar er is nog veel meer nodig”. Dus hierbij nogmaals de oproep. Heeft u een telefoon en of een tablet inclusief oplader die u niet meer gebruikt, en deze is voorzien van een camera, lever deze dan in bij Easy Connect computers of JD-computers in Vriezenveen. Zij resetten deze en installeren voor de bewoners de apps. Daarnaast zijn er in iedere kern inleverpunten. Deze kunt u terugvinden op de facebookpagina van CDA Twenterand.

CDA Twenterand hoopt dat er meer ondernemers en sponsoren zich gaan melden. Uit de vele mooie reacties van vandaag blijkt dat er nog veel meer nodig is. Dus we gaan door met de actie maar hebben daarbij natuurlijk wel alle hulp en steun bij nodig. Samen kunnen we dit virus aan en als CDA Twenterand hopen wij dat de wereld, die voor de bewoners van verzorging- en verpleeghuizen Het Liefferdinck, Thuisgenoten, Het Flierborgh, ‘t Haarhuus, De Weemelanden en De Vriezenhof op dit moment klein is geworden, wij deze op deze manier een beetje groter hebben kunnen maken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.