15 maart 2018

CDA start een digitaal meldpunt: “ Hoe toegankelijk zijn onze openbare gebouwen”

Inwoners met een lichamelijke, visuele, verstandelijke of psychische beperking die problemen ervaren bij het stemmen op 21 maart kunnen met hun klachten terecht bij het digitale meldpunt.

Het meldpunt is een initiatief van Roswitha Uitslag  nr. 4 op de kandidatenlijst voor het CDA. Samen met de andere Vroomshoopse kandidaat Henk Kerkdijk willen we in kaart brengen welke obstakels men kan tegenkomen wanneer je bijvoorbeeld opgeroepen wordt om te gaan stemmen.

Het CDA staat midden tussen de mensen. Overal zie je op verkiezingsslogans de tekst ‘Iedere stem telt”! maar wat nu als je graag wilt stemmen maar je kunt er niet komen, vanwege de obstakels die je tegen komt. Bovendien zijn we benieuwd of alle stemlokalen en stemhokjes toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel.

Maar natuurlijk geldt dit niet alleen omdat er nu gestemd moet worden.  Wij willen graag van u horen hoe toegankelijk u heel Twenterand vindt. Door de politiek zijn hierover al vragen gesteld, de raad heeft de opdracht gegeven aan het college om dit te gaan uitzoeken. Maar wij zijn benieuwd naar uw mening hierover. Maak gebruik van deze enquete om uw mening door te geven. 

Dus bent u ontevreden over de toegankelijkheid van een gebouw, de doorgang op straat of bij festiviteiten dan kunt u dit melden bij Roswitha Uitslag, zodat we na de verkiezingen hier gelijk mee aan de slag kunnen  E-mailadres: ruitslag@caiway.nl  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.