24 juni 2019

CDA Twenterand wacht niet op eigen College maar stelt vragen aan gedeputeerde Boerman inzake kanaal Almelo- De Haandrik

De fractie van CDA Twenterand is het eens met het GBT dat er vragen zijn of de motie die op 20 november 2018 unaniem door de raad is aangenomen wel goed wordt uitgevoerd. Echter gaan we niet wachten op de beantwoording van de vragen van het college van Twenterand. Er is contact opgenomen met de CDA fractie van de Provinciale Staten en woensdag 26 juni as. zullen er dan ook namens de fractie van CDA Twenterand vragen worden gesteld.

De afgelopen dagen hebben wij ons goed laten informeren over de situatie met betrekking tot de procedure die de Provincie wil gaan uitvoeren. Wij hebben ernstige twijfels bij het proces zoals nu wordt voorgesteld en vinden het van cruciaal belang dat de inwoners die schade hebben ondervonden, een eerlijk, transparant en onafhankelijk advies moeten kunnen krijgen hoe het met hun woning gesteld is.

Het kan niet zo zijn dat, de Provincie, om maar met een  toepasselijk spreekwoord  te spreken,  “zijn eigen vlees keurt”. Dit hebben de aanwonenden niet verdiend aldus Jan Kuilder, fractie voorzitter van CDA Twenterand.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.