25 februari 2019

Helden van Twenterand

Vorig jaar hadden de kandidaten van de CDA fractie allemaal een persoon of enkele personen die zij om verschillende redenen graag tot “held” wilden benoemen.  Mensen die initiatieven durven nemen,  opvallen door wat ze doen, waar ze voor staan.  Wat ze over hebben voor hun leefomgeving en hoe zij in het leven staan.

Zo had Frouwke Bramer de initiatiefnemers voor het evenement Tot de Nek in de Drek,  de heren Stefan Schipper en Andre Spit,  naar voren geschoven.  

Ondernemers uit Vriezenveen, die kans zien om naast hun eigen onderneming, een evenement als Tot de Nek in de Drek te organiseren.  We mogen trots zijn op deze ondernemers in Twenterand, die naast hun eigen succesvolle onderneming initiatief nemen tot het organiseren van een dergelijk spektakel. En een spektakel is tot de Nek in de Drek.

Een sportief evenement  voor jong en oud, met een aantal ludieke obstakels die ook voor het publiek een waar plezier opleveren.  Een evenement dat in zeer korte tijd uitgroeide naar een zeer populair evenement, waarmee Vriezenveen op de kaart gezet werd en nationaal opgemerkt werd.

Tot de Nek in de Drek werd voor het eerst gehouden in 2016.  In 2017 won het evenement al de titel beste nieuwkomer mudrun Nederland. Dat was op zich al een mooi statement.  Dit jaar zal op 6 juli as. alweer voor de vierder keer het evenement plaatsvinden. Een evenement waar velen nu al naar uit zien en wat overigens binnen een dag met 7000 deelnemers uitverkocht was. Dat zegt natuurlijk al heel veel.  

 

Recent werd op het Obstakels.com award gala in Zaltbommel duidelijk hoe goed deze initiatiefnemers echt zijn en waar de  ‘helden’ van Frouwke Bramer toe in staat zijn.

Tot de Nek in de Drek was 6 x genomineerd in verschillende categorieën en in alle 6 de categorieën werd het evenement uitverkoren als eerste. De 6 awards waren o.a. voor de beste modder,  de beste mudrun, de kidsrun, de locatie en het thema.  Als je voor 6 awards genomineerd wordt en je eindigt bij alle 6 op de eerste plaats dan is dit met recht een topprestatie en uniek.

Een opsteker voor onze helden, die dit toch maar zo neerzetten. De waardering die hieruit blijkt is natuurlijk fantastisch en oprecht verdiend vindt het CDA

Het kost ze onnoemelijk veel tijd,  tomeloze energie, geld, kopzorg, maar levert ook veel genoegen op.  En als je zo wordt onderscheiden in Zaltbommel, dan is dat natuurlijk meer dan fantastisch!

Laten we met elkaar trots zijn op hen en hen steunen daar waar we kunnen. Het CDA zal in elk geval vierkant achter hen staan en daar waar wij politiek iets kunnen betekenen hen van harte ondersteunen.

Dit evenement willen we niet meer missen, fantastisch dat dit allemaal kan in ons Twenterand.

Trots op hen, met dank aan iedereen die hier een steentje aan bijdraagt.  

 

Ons Twenterand, voor en met elkaar!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.