02 januari 2018

Jan Binnenmars wordt vierde bij verkiezing Beste Twentse Bestuurder

TWENTERAND – Bij de jaarlijkse verkiezing van de beste (gemeente)bestuurder van Twente door de Roskam bereikte CDA wethouder Jan Binnenmars de vierde plek. Jan werd in 2013 uitgeroepen als beste bestuurder van Twente.

 

Jan Binnenmars werd door De Roskam als volgt getypeerd: Levende archiefkast, vol laden en vakken die uitpuilen van informatie, oogt een beetje als Catweazle in Politics, maar is op het vlak van de kennis over (jeugd)zorg, maatschappelijke ondersteuning, huishoudelijke hulp onovertroffen, ook als pleitbezorger van de noodzaak van extra rijksgeld vanwege de oplopende tekorten, tastbare resultaten op de beleidsterreinen Onderwijs en Welzijn die hij ook bestiert, in een gemeente als Twenterand, met veel meervoudige problematiek, is het waanzinnig wat Binnenmars bereikt heeft, met in elk der vier dorpen (Den Ham, Vriezenveen, Vroomshoop en Westerhaar) een brede school, plus medische centra en in Vroomshoop het Activiteitencentrum Het Punt met (top)sport en (top)theater.

 

De verkiezing werd dit jaar gewonnen door de Enschedese wethouder Eerenberg. Vorig jaar werd de D66-wethouder en locoburgemeester al tweede. Ook in zijn partij geldt Eerenberg landelijk als een belofte voor de toekomst. De winnaar van vorig jaar, CDA burgemeester Nauta der gemeente Hof van Twente, maakt nog wel deel uit van de Top Zeven met een mooie vijfde plek. Tot de verbeelding spreken ook de tweede en derde plek van de wethouders Van den Dolder van Hellendoorn en Langius van Almelo, beiden van de ChristenUnie en beiden van elders in Twente 'beroepen'. De wethouders Beens (SGP) van Rijssen-Holten en Hassink (CDA) van Losser stijgen dit jaar flink in de lijst en completeren de Top Zeven.

Wat verder opvalt is dat op Nauta na de burgemeesters in Twente er niet op vooruitgaan en dat vrouwelijke bestuurders in vergelijking met de mannelijke steeds beter presteren. Zo eindigt de Twenterandse wethouder Van Abbema (CU) als elfde.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.