04 december 2019

Roswitha Uitslag wordt fractievoorzitter van het CDA Twenterand

Vanaf 1 maart 2020 zal Roswitha Uitslag-van Riggelen Jan Kuilder opvolgen als fractievoorzitter van het CDA Twenterand.

Na 10 jaar actief te zijn geweest in de fractie van het CDA Twenterand heeft Jan Kuilder aangegeven een stapje terug te doen in de fractie. Vanaf 1 maart 2020 zal hij de voorzittershamer overdragen aan Roswitha Uitslag, die vanaf dat moment de CDA fractie zal gaan leiden. Aangezien dhr. Kuilder met zijn derde raadsperiode bezig is en het, binnen het CDA, gebruikelijk is dat men na drie raads perioden niet meer verkiesbaar is, heeft de fractie hierover aan het begin van de raadsperiode al goede afspraken gemaakt. Roswitha Uitslag, die inmiddels al een tijdje meeloopt, is dan ook klaar om het stokje over te nemen.

Daarnaast is het nu ook een goed moment voor een overdracht, omdat de sollicitatieprocedure voor een nieuwe burgemeester voor Twenterand  opnieuw wordt opgestart. Mevr. Uitslag kan vanaf het begin van de opstart hierbij betrokken zijn als nieuw lid van de vertrouwenscommissie en is tevens het enige vrouwelijke lid van de commissie.

De fractie heeft er alle vertrouwen in dat Roswitha Uitslag er klaar voor is om deze stap te kunnen maken en zodoende de nodige ervaring op kan doen. Jan Kuilder blijft voor het CDA Twenterand wel gewoon lid van de gemeenteraad en zal Roswitha, daar waar nodig is, blijven ondersteunen.

Met de komst van Roswitha Uitslag heeft Twenterand weer een vrouw als fractievoorzitter in de Gemeenteraad. Ook is ze de eerste vrouwelijke fractievoorzitter van het CDA Twenterand.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.