Mayke Smelt

Fractielid

 

Mayke Smelt – Vriezenveen (Nr. 6)

Kandidaat gemeenteraadsverkiezingen 2018 

 

E-mail:                 maykesmelt@gmail.com

LinkedIn:             linkedin.com/in/mayke-smelt

 

Als jongste kandidaat op de lijst mag ik het CDA Twenterand vertegenwoordigen! Komende gemeenteraadsverkiezingen sta ik op nummer zes. Samen met het CDA en CDJA ga ik voor verjonging en vernieuwing. Ik wil kansen bieden voor starters in de gemeente Twenterand, door mij onder andere actief in te zetten voor de arbeids- en woningmarkt. Ik vind het belangrijk dat wie in Twenterand wil wonen en werken daarvoor de kans moet krijgen!

Daarnaast zet ik mij in voor een effectief en efficiënt bestuur, met het belang van de inwoner voorop. De gemeenten krijgen steeds meer taken overgedragen vanuit de provincie. De gemeente Twenterand wordt daarom genoodzaakt om efficiënt te werk te gaan; meer doen met minder middelen. Het belang van de inwoner van Twenterand moet hierbij voorop blijven staan! Immers, de gemeente is er voor haar inwoners.

Tevens maak ik mij hard voor een betere samenwerking tussen de inwoners, ondernemers en gemeente. De gemeenteraad vertegenwoordigd het belang van de inwoners. Het is daarom van belang dat er een goede samenwerking is tussen de inwoners, ondernemers en gemeente, zodat duidelijk is wat er speelt en de inwoners meer binding krijgen met de lokale politiek.

Kennisgebieden:

- Bedrijfsvoering decentrale en lokale overheid

- Decentralisaties

- (komende) Overheidsthema’s en uitdagingen

- Digitale overheid

- Arbeidsmarkt

- Woningmarkt

Achtergrond:

Mayke werkt momenteel voor Randstad Nederland als Sales Consultant Overheid. In deze functie houdt zij zich bezig met het opzoeken van publieke/private samenwerkingen, met taken als relatiebeheer, acquisitie, advisering, kennisdeling overheid en coaching.

Daarvoor was Mayke werkzaam als consultant overheid. In deze functie was ze werkzaam voor diverse organisaties, voornamelijk gemeenten en samenwerkingsverbanden, op het gebied van organisatieontwikkeling, ICT, samenwerking, innovaties en cultuurverandering. Hierbij werd gekeken naar de huidige problematiek binnen de organisatie of verwachtte uitdagingen om vervolgens een passend advies te vormen.

Daarnaast heeft ze jaren gewerkt voor een groothandel als verkoopmedewerker. Kortom, een brede achtergrond in de publiek en private sector.

Opleidingen: HBO Bedrijfskunde Management Economie & Recht (MER) en Master Public Administration (Bestuurskunde)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.