Jan Willem Klaas

Steunfractielid

Mijn naam is Jan Willem Klaas, geboren en opgegroeid in Wierden. Ik ben getrouwd met Joanelle en we hebben samen vier kinderen. Na m’n studie Chemische Technologie in Enschede hebben we eerst 4 jaar in Deventer gewoond en was ik werkzaam bij Gastec in Apeldoorn. Met een nieuwe baan in Oldenzaal kwam Wierden in 1998 al snel weer in het vizier. In Oldenzaal ben ik werkzaam bij Wagenborg Foxdrill, de eerste jaren als projectleider en nu als operations manager. In 2008 heb ik als productieleider een uitstap gemaakt naar Addcomp in Nijverdal, maar ben na 2 jaar terug naar Wagenborg Foxdrill gegaan. Als logistiek dienstverlener verhuist Foxdrill boortorens op land en op zee, in Europa maar ook in landen als Rusland (Siberië), Libië, Algerije of Gabon. Voor 2008 heb ik regelmatig gereisd, in m’n huidige functie zo nu en dan.

In m’n vrije tijd ben ik vaak te vinden op het sportcomplex van SVZW. Onze drie zonen voetballen, dus staan we elke zaterdagmorgen langs de lijn. Sinds dit seizoen ben ik ook leider en trainer. Vroeger heb ik zelf actief gevoetbald bij SVZW, lange tijd op de racefiets tochten gereden, maar nu is hardlopen m’n sportieve uitlaatklep. 
Naast het voetballen ben ik al geruime tijd actief bij het jeugdwerk in Gereformeerde Kerk, een aantal jaren als penningmeester en nu bereid ik samen met een aantal ouders de tienerkerk voor. Met de tieners maken we onze eigen dienst, geven we samen met de jeugd invulling aan een dienst en hebben we leuke gesprekken over diverse actuele thema’s. Bij de Immanuelschool verzorg ik achter de schermen de financiële administratie. 

Als je net als ik ook andere delen van de wereld hebt gezien, dan besef je bij terugkomst in Nederland, en voor mij in het bijzonder in Wierden, hoe goed we het hier hebben. Vanzelfsprekendheden zoals scholen, ons zorgstelsel, de diversiteit aan winkels, ons wegennetwerk en veiligheid worden dan nog meer gewaardeerd.

Politiek heeft me altijd geïnteresseerd. Het was vroeger thuis, maar ook nu bij gelegenheid onderwerp van gesprek. Wil je iets betekenen voor de samenleving op welke manier dan ook, dan kun je participeren, je inzetten, mag je meepraten en kun je meebeslissen. De denkwijze, ideeën en achtergrond van het CDA liggen het dichtst bij mijn eigen overtuigingen.

De komende raadsperiode is ingrijpend anders dan de laatste, de landelijke politiek heeft besloten meer taken en verantwoordelijkheden bij de gemeentes neer te leggen. Met de visie en daadkracht van sterke CDA-bestuurders spelen we een belangrijke rol in de plaatselijke politiek van Wierden-Enter.

Jan Willem Klaas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.