Martin Braamhaar

Fractielid
Martin Braamhaar is CDA-gemeenteraadsid en lid van de commissie Grondgebied (GG)

Ik ben geboren en getogen in Enter aan de Brinkstraat, waar ik nog steeds woon. Ik heb twee kinderen; een dochter van 22, die bij mij woont en een zoon van 19 die bij zijn moeder woont.

Van huis uit ben ik slager, maar bedacht me toch dat ik dat niet mijn hele leven wilde doen. Vandaar dat ik in de avonduren bedrijfskunde, nima en hoger management heb gestudeerd bij het isbw. Verder ben ik 23 jaar werkzaam geweest bij Schuitema (de organisatie achter C1000). Hier ben ik begonnen als vakspecialist vers vlees wat behelst het implementeren van de formule in de winkels en coachen van de slagers, later ben ik belast met vestigingspunt analyse, inkoop landelijk en formulemanager vers vlees. Acht jaar terug werd C1000 verkocht aan cvc en werd het bedrijf verkoop-klaar gemaakt en inmiddels is verkocht aan JUMBO. Ik voelde er me toen niet meer zo thuis en ben gaan werken voor Sismatec. Simatec verkoopt landelijk productielijnen voor de voedingsindustrie en hier ben ik verantwoordelijk voor de verkoop binnen de vleesindustrie. Mijn hobby zijn paarden, die als een rode draad door mijn leven lopen. Vroeger zelf gereden, later veel met de kinderen en jaren lang in het bestuur gezeten van de Oosterhoff ruiters.

Politiek heeft me altijd ge├»nteresseerd en ik vond het tijd er nu iets mee te doen. Meedenken in de ontwikkelingen binnen de gemeente en proberen burger belangen te vertalen in een duidelijk beleid. Daadkrachtig, transparant en misschien wel in Jip en Janneke taal daar waar het kan of moet. Politiek moet gaan leven en dicht bij de burger staan. Ik wil dit graag samen doen met de fractie, vanuit het CDA gedachtegoed, en dit lokaal vertalen. Belangrijk hierbij zijn rentmeesterschap, publieke gerechtigheid en solidariteit.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.