11 april 2018

CDA bezoekt Westerman

CDA Zwartewaterland bracht woensdag 4 april een werkbezoek aan Westerman Multimodal Logistics. Sinds 1 januari 2018 is dat de nieuwe naam van het in 1880 opgerichte transportbedrijf uit Overijssel met vestigingen in Nieuwleusen en Hasselt.

Door directieleden Johan Logtenberg en Albert Konter werd een presentatie gegeven over het bedrijf en werd uitleg gegeven over de toekomstplannen.

"Onder andere gaan de binnenvaartschepen met een nog hogere frequentie ingezet worden tussen Hasselt en Rotterdam", legt het CDA uit. "Zo wordt de grootste zeehaven van Europa nog beter verbonden met de veelzijdige productie in de regio Zwolle. Ook wordt in 2018 een portaalkraan in gebruik genomen waarmee vrachtwagens sneller kunnen worden beladen."

Westerman Multimodal Logistics richt zich op het vervoer over weg, spoor, zee en binnenwater. Westerman beheert de hele logistieke keten waarbij milieuvriendelijk en duurzaam vervoer wordt geboden. Daarnaast is Westerman in Nieuwleusen het logistieke centrum voor 40.000 fietsen van verschillende merken en de assemblage-afdeling van Babboe-bakfietsen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.