08 maart 2019

De CDA ‘Altijd in de Buurt Bus’ is zaterdag 9 maart in Zwartewaterland!

CDA Zwartewaterland en CDA Overijssel houden zaterdag 9 maart een campagnetour met onder anderen Margreet Bosma, nr. 19 en Gert van Lente nr. 23 op de CDA-lijst voor de verkiezingen van Provinciale Staten op 20 maart. Lijsttrekker Eddy van Hijum is ook van de partij.
De eerste stop van de bus is om 14.00 uur op het Havenplein in Genemuiden waar vandaan gelopen wordt naar het Tapijtmuseum. Hier gaan de CDA'ers in gesprek met de vrijwilligers van het museum.  

Om 15.00 uur vertrekt de bus via de pont over het Zwartewater naar Zwartsluis. Om 15.15 uur arriveert de bus bij Stichting Recreatiecentrum Zwartewater. Hier wordt een presentatie geven over het reilen en zeilen van deze uniek gelegen jachthaven en camping. 

Vervolgens wordt er een wandeling gemaakt naar, de oudste nog aanwezige schutsluis van Overijssel, de Staphorstersluis en de Grote Kolksluis.Deze laatste is in 2008, na een renovatie van Rijkswaterstaat, weer geopend. Na het gereedkomen van de nieuwe Meppelerdiepsluis, nu ook een schutsluis, is er kans dat Rijkswaterstaat het onderhoud stopzet. Greet Generaal en Harm Bonsink zijn een actie gestart om de sluis in werking te houden, te onderhouden en op de monumentenlijst te zetten.

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.