24 mei 2018

Raadscolumn CDA: 'Zo groen als gras!'

"Niets is zo veranderlijk als het weer, zeggen we zo dikwijls. Dat hebben we dan ook gemerkt de afgelopen weken. Stonden we een aantal weken terug nog op het ijs, komt het voorjaar nu volgas het land binnen. Het gras ‘brult’ de grond uit. De eerste koeien lopen weer in de wei en ook de weidevogels maken overuren. Kortom, een nieuw seizoen staat weer voor de deur.

In de politiek wordt er op dit moment ook volop gebroed. Ook hier staat een nieuw seizoen voor de deur. Weliswaar een seizoen van vier jaar. Toch ook wel weer een spannende tijd. Welke kleur krijgt de raad de komende periode? Eén ding weten we zeker, er gaat wel iets veranderen. Zelf ben ik wat dat betreft nog zo groen als gras. Eén van de acht nieuwe gezichten in de gemeenteraad. Ik denk dat dat ook wel zijn voordelen heeft. Als nieuw raadslid kun je niet anders dan met een frisse blik vooruit kijken. Dat is een mooi vooruitzicht, maar ook wel weer spannend. Wat gaat er op ons af komen de komende jaren?

Het is ook maar net hoe je er zelf tegenaan kijkt. Denk je in kansen of in bedreigingen. Als boeren en andere ondernemers hebben we ook te maken met regels. Spelregels die zomaar kunnen veranderen tijdens het spel. Dat kan enorm frustrerend zijn. Bedreigend zelfs, of voor sommigen fataal voor het bedrijf. Op die momenten is het wel heel moeilijk of misschien wel onmogelijk om van de bedreiging een kans te maken. Mensen willen zekerheid en duidelijkheid. Weten waar je aan toe bent. Wat dat betreft ligt er een uitdagende taak voor de gemeenteraad. Laat mensen niet in onzekerheid zitten. Geef duidelijkheid. Dat is volgens mij iets waar iedereen baat bij heeft. Laten we met die insteek de komende raadsperiode ingaan. Deze CDA’er heeft er zin in en zal samen met de fractie de komende vier jaar weer voor u klaar staan."

Martijn Riezebosch
Gemeenteraadslid CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.