25 maart 2020

Zij gaan maar door!

Zwartewaterland, 25 maart 2020

In deze moeilijke, voor velen een zware tijd willen we onze dankbaarheid en bewondering uitspreken voor heel veel mensen die zich nu inzetten, om zo veel als mogelijk is, de samenleving draaiende te houden. Heel vaak met de kans om zelf besmet te worden. Voorbeelden daarvan kunnen we al lezen. Doktoren, predikanten zijn voorbeelden in onze gemeente. Toch: ze gaan door op de digitale weg. Ze zitten niet bij de pakken neer. Maar er zijn nog zo veel anderen die zich inzetten. Denk aan al het personeel in de zorg. Denk aan de vakkenvullers in de winkels. Denk aan vrachtwagenchauffeurs. Denk aan de postbodes. Denk aan de mensen binnen het onderwijs. Denk aan de burgemeester. Denk aan de ambtenaren binnen de crisisteams. Denk aan ambulancemedewerkers. Denk aan brandweer. Denk aan politie. Denk aan onze regering en hun adviseurs. Denk aan al die vrijwilligers die nu opstaan en hulp bieden, waar dan ook. Denk aan ……………………… Te veel om op te noemen en ook zo makkelijk ook maar iemand te vergeten.

Ons wordt met klem geadviseerd om binnen te blijven. Afstand te houden. Maar zij, zij gaan door. Zij kijken niet op een uurtje meer. Ze gaan door en maar weer door. Om er maar voor te zorgen dat het ons aan niets ontbreekt. Hoe lang houden zij het vol? 

Er zijn veel plaatsen waar heel veel zorgen zijn en verdriet is. Ik wil alleen de mensen in De Meente, de Hazelaar en de Schans noemen. Veel mensen opgesloten in eigen woning, geen bezoek. Zo erg. Maar ook daarbij denken aan iedereen die zich meer dan 100% inzetten om hun leven dragelijk te houden. Helaas zijn er al enkele bewoners overleden en we leven mee met de nabestaanden. 

Vol dankbaarheid en bewondering wil het CDA Zwartewaterland hun een hart onder de riem steken door te zeggen: we denken aan jullie, we bidden voor jullie en hopen, dat jullie het vol kunnen blijven houden. Zonder jullie lag alles helemaal stil en was de situatie helemaal niet meer te overzien.

Handen schudden mogen we niet, wel kunnen we ze vouwen voor jullie en iedereen die getroffen is door het virus. Goede Vrijdag en Pasen zijn aanstaande. We gedenken dat onze Heer en Heiland is gestorven aan het kruis op Golgotha voor ons, maar ook dat Hij na drie dagen is opgestaan uit de dood. Ook voor ons. Helaas kunnen we tot 1 juni geen kerkdiensten meer bijwonen, maar laten we daarom thuis, iedereen op zijn of haar manier, hier bij stilstaan en kracht proberen te putten om door te gaan en bidden en hopen voor een betere wereld zonder Corona-virus.

Dick Visserman

Bestuursvoorzitter CDA Zwartewaterland

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.