Wieneke Bonsink-Hofland

#8 | Bestuurslid

Mijn naam is Wieneke Bonsink-Hofland. Sinds 10 jaar woon ik in Zwartsluis, samen met mijn man en kinderen. De afgelopen jaren heb ik gewerkt als docent binnen het MBO en in verschillende functies voor zorgorganisaties.

Hierdoor heeft het sociale domein, maar vooral ook ‘jongeren’ mijn aandacht. Het werken met jonge mensen betekend voor mij het werken aan een toekomst waarin we betekenis geven aan en voor elkaar. Een betekenisvolle toekomst betekend voor mij niet alleen dat mensen diploma’s moeten halen. Maar dit staat breder. Naar elkaar omkijken, voor elkaar zorgen en gezamenlijk verantwoordelijk voelen voor je omgeving. Of dat een straat is, een dorpskern is, de club waar je sport of de vrienden en kennissen die je hebt. Samen vooruit, zoals het verkiezingsprogramma heet, is mij dan ook op het lijf geschreven. Samen is niet alleen, bij samen sta je in verbinding en werk je vanuit contact.

Zwartewaterland heeft mij verrast, de kernen op zich zijn allemaal anders en ik vind dat prachtig. Maar wanneer ik bekenden onze gemeente laat zien die hier nog nooit geweest zijn ga ik het liefst met ze naar het Zwartewaterklooster. De rust, de trekgaten, alle dieren die je er ziet en de mooie paden om te wandelen, fietsen of rijden maakt dat het een plek is om te ontspannen, maar waar ik zelf ook iedere keer opnieuw met andere ogen probeer te kijken naar wat ik zie. Want dat laat mij stilstaan bij hoe bijzonder het alledaagse kan zijn.

Ik wens dat Zwartewaterland een gemeente wordt waarin de bewoners ‘ontspannen actief’ mogen zijn. Er zijn veel prachtige bedrijven, die verhoudingsgewijs het erg goed doen binnen hun vakgebied. Er zijn prachtige sportclubs, die denken aan het welzijn van hun leden en vrijwilligers. Kerken en andere (geloofs)gemeenschappen die participeren in de maatschappij en zorgen dat een ander zich gezien mag voelen. Voor velen van de bewoners in Zwartewaterland is dit ‘gewoon’, maar ik zie hierin grote betrokkenheid om je ontspannen actief in te zetten. Op deze manier gaan we samen vooruit.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.