27 januari 2022

CDA Zwolle komt in actie voor de Bres

Het voortbestaan van de Bres staat opnieuw onder druk. Nu de gemeente heeft besloten om geen subsidie meer te geven, kan het zijn dat de Bres over enkele maanden haar deuren moet sluiten. Tijd voor actie - aldus het CDA. Samen met D66, Swollwacht, GroenLinks, ChristenUnie, en PvdA stelt het CDA schriftelijke vragen over deze situatie. 

'De Bres heeft de afgelopen jaren absoluut bewezen dat ze van toegevoegde waarde zijn in onze gemeente. Het kan niet zo zijn dat de bezoekers van de Bres door het stopzetten van de subsidie geen plaats meer hebben waar ze overdag kunnen zijn.', zegt CDA-raadslid Leo Elfers. Met oog op de toenemende wachttijden en wachtlijsten in de zorg en GGZ vinden alle partijen dat het belang van deze inloopvoorzieningen steeds groter wordt. 'Uit de gesprekken met vrijwilligers van de Bres bleek meerdere malen hoe belangrijk de Bres is voor hun doelgroep. Het is een plaats waar mensen zichzelf kunnen zijn en waar door de sociale controle eenzaamheid tegengegaan wordt. We moeten alles op alles zetten om te voorkomen dat ze hun deuren moeten sluiten.', aldus kandidaat raadslid Laura van de Giessen.

De huidige situatie is niet nieuw, want in 2018 heeft de Bres ook al een onzekere periode gekend. Toen is naar aanleiding van vragen van het CDA en de ChristenUnie een oplossing gevonden. Nu blijkt echter dat geen langetermijnoplossing was. De partijen roepen op om nu wel op zoek te gaan naar een structurele oplossing, zodat deze problematiek in de toekomst voorkomen kan worden.

Foto: © De Bres

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.