(1) Jan Nabers

Fractievoorzitter

50 jaar geleden in 1967 ben ik in Ommen geboren. Na een periode in Dronten en in Israël zijn mijn vrouw Eta en ik ruim 25 jaar geleden in Zwolle Zuid gaan wonen. We hebben het voorrecht om voor 3 kinderen ouder te zijn; 2 biologische zonen (20 en 21 jaar) en een adoptiedochter uit China (18 jaar).

Hobby’s
Dit jaar hoop ik voor de 7e keer de Homeride (500 km in 24 uur in estafette) voor het Ronald McDonaldhuis te fietsen waarmee ik dit goede werk van harte financieel ondersteun. Daarnaast loop ik graag hard op de IJsseldijk. Als bestuurder ben ik bij meerdere organisaties betrokken. Zo ben ik voorzitter bij de adviesraad van regio Zwolle magazine “ZON” en van de Zwolse businessbreakfastclub van het Ronald McDonaldhuis. Ook ben ik penningmeester bij een bijzondere wetenschappelijke leerstoel aan de PThU in Amsterdam in de dialoog tussen Joden en Christenen en bij De Nieuwe Hanze Unie, een Zwolse stichting waar ondernemers en studenten samen innovatieve opdrachten doen.

Werk
Nadat ik lang bij de Nederlandse Spoorwegen werkte, ben ik overgestapt naar Hogeschool Stenden in Leeuwarden. Toen ik daar vertrok, kwam ik bij de gemeente Zwolle terecht als afdelingshoofd Ruimte & Economie. Na een korte overstap naar ziekenhuis Isala en ben nu zelfstandig ondernemer mijn bedrijf De Energieke Verbinding. Mijn opdrachten hebben altijd te maken met samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid op het gebied van ruimtelijke ordening en op het gebied van de nijpende personeelsvraag.

Passie voor Zwolle
Als kind ging ik aan de hand van mijn moeder vanuit Ommen in Zwolle naar de vrijdagmarkt, de markt in de grote stad. Bij terugkomst uit Israël een logische keuze om er gaan wonen. Zwolle is voor mij de stad waar we echt omkijken naar elkaar en elkaar helpen. Op economisch gebied groeit de stad vooral omdat de lijnen kort zijn, Zwolle is ook door de goede bereikbaarheid met recht de groeimotor van de regio. Ook op het gebied van sport, cultuur en natuur hebben we (samen met de regio) veel te bieden. De afgelopen 25 jaar heb ik me in Zwolle stevig ingezet voor verenigingen. Naast actief lid van de Adventskerk (bij SIO in Zwolle zuid), ben ik actief geweest bij scoutinggroep Indaba en bij SVI Volleybal. Ook ben ik meer dan 5 jaar voorzitter geweest van Gym- en Turnvereniging Sparta. Geweldig om te zien hoe vrijwilligers deze verenigingen sterk maken.

CDA een krachtige partij midden in de samenleving
Bij het CDA ben ik al meer dan 10 jaar betrokken. In Zwolle door op de kieslijst te staan (2006) en in de lijstadviescommissie te zitten (2010 en 2014). Sinds 2,5 jaar ben ik vicevoorzitter van Overijssel en mag vanuit die rol ook regelmatig landelijk aanschuiven bij CDA overleggen. Het gedachtengoed van het CDA past ontzettend goed bij me. Daarvoor zijn de volgende gedachten: “rekening houden met elkaar, ruimte geven aan elkaar”, “opkomen voor de mensen die het zelf niet kunnen”, “denkend op langere termijn” en “mensen in hun kracht zetten en perspectief geven”. Ik - kies voor Peper in je stad en ga voor kansen – past dan ook helemaal bij me. De trots op de stad versterken en mensen laten groeien en bloeien. Met trots ben ik daarom lijsttrekker voor het CDA in Zwolle.

Mail Jan: jan@cdazwolle.nl

Woordvoerderschappen & aanspreekpunt vanuit CDA Zwolle voor:

Portefeuille
Economie 
Vastgoed en grond
Volkshuisvesting en stadsontwikkeling / -innovatie
Arbeidsmarktbeleid
Wijkgericht werken en participatie
Intergemeentelijke samenwerking en Regio+
Bestuur, dienstverlening en programma-initiatief
Omgevingswet
Voorsterpoort
Katwolderplein
Spoorzone
Kamperpoort
Windesheim
Zwolle Zuid
Hanzeland
Buitengebied agrarisch (geheel Zwolle)
Regionaal rapporteur
Selectiecommissie burgemeester 2019
Fractievoorzitter

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.