Ria de Korte

Bestuurslid

Mijn drive om actief te zijn bij de CDA Vrouwen is dat ik van mening ben dat in alle bestuurslagen de vrouwen evenredig vertegenwoordigd moeten zijn. Dat komt de besluitvorming ten goede. Het is jammer dat die evenredigheid nog steeds niet is bereikt. Ik wil vrouwen graag enthousiasmeren om mee te doen met het openbaar bestuur.

Er zijn zo veel thema’s die ook voor vrouwen belangrijk zijn, zoals de zorg, maar ook de openbare ruimte of hoe verdelen we het geld? Ik ben vanwege mijn verpleegkundige achtergrond de gemeenteraad van De Ronde Venen ingegaan. Vanuit die deskundigheid ben ik met veel plezier woordvoerder over de ouderzorg en de jeugdhulp. In de gemeente worden belangrijke beslissingen genomen over de zorg maar ook landelijk.

Daarom had ik gesolliciteerd voor de Tweede Kamer. Met trots mocht ik dit jaar voor het CDA op nummer 35 staan op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Helaas heeft het CDA te weinig zetels om vanuit die plek in de Kamer te komen. Graag wil ik landelijk blijven bijdragen aan het CDA en ben blij dat ik nu mag deelnemen aan het landelijk bestuur van het CDAV.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.