De verkiezingen liggen inmiddels al weer anderhalve week achter ons. Het was voor het CDA in algemene zin een teleurstellende verkiezing. Het doet altijd zeer als je cluppie het slecht doet. Gelukkig ben ik als Feyenoorder teleurstellingen gewend en lukt het steeds beter om er mee om te gaan. Ik kijk dan ook met name positief terug op de afgelopen periode.
Dat de campagne die wij vanuit ons team hebben gevoerd impact maakte merk ik nu nog meer dan tijdens de campagne. Iedereen die ik spreek begint er over. Dat betekent dat we enorm in de picture zijn geweest. Ik vind het belangrijk om het woord "we" te benadrukken, want we hebben dit met z'n allen gedaan. Ik wil dan ook heel graag mijn dank uitspreken aan een aantal mensen. Hielke Onnink; mijn campagneleider, ik had me geen betere kunnen wensen. Maar ook de andere leden uit mijn team: Annemiek Wassink, Boudewijn Wijnands, Elma Soeten, Luce van Kempen, Margriet Boersma, Jerry Blekkenhorst, Pieter Majoor en Rick Meinen. Ze hebben zich allen belangeloos ingezet voor mijn campagne. Super gaaf.
Ik wil ook mijn dank uitspreken aan Patrick Fokke van Achteres Transport, Henk Wijngaard, Carl Exel van Alfabet Reclame, de mensen die mij financieel gesteund hebben, de vrijwilligers die zich met hart en ziel ingezet hebben... Enzovoort enzovoort... De steun was breed. Dat voelde goed en dat voelt goed. Dank ook aan de afdelingen die mij heel erg gesteund hebben. Natuurlijk de afdeling Hardenberg, maar ook Ommen, Dalfsen, Olst Wijhe, Raalte, Twenterand, Hellendoorn en Almelo ben ik zeer veel dank verschuldigd. En de mensen die mij hebben ontvangen op hun bedrijf, bij hun sportvereniging of bij hun organisatie wil ik bedanken. Ik vergeet vast nog mensen. Het waren er zo veel. Maar bovenal natuurlijk dank aan de mensen die op me gestemd hebben. Dat onze campagne opviel bleek wel uit de stemmen. Heel boeiend om te zien waar de stemmen vandaan zijn gekomen. Natuurlijk is er het meest op mij gestemd in mijn eigen regio. 1928 keer. 25% van de stemmen. Maar ook 1297 stemmen kwamen uit de rest van het land. In totaal gaven 3225 mensen mij het vertrouwen. Een bizar hoog aantal als je ze allemaal op je verjaardag zou moeten uitnodigen. Tegelijkertijd hadden we natuurlijk van te voren hoger ingezet. 

Op bovenstaand plaatje zie je dat we stemmen hebben gehaald uit alle kiesdistricten. Heel mooi. Het is denk ik ook een compliment aan het team waard dat we beter gescoord hebben dan sommige zittende Kamerleden en bewindspersonen. Tegelijkertijd heeft Pieter Omtzigt ook veel stemmen gescoord uit de vijver waarin ik ook viste. Zeer terecht dat hij de meeste vissen gevangen heeft. Ik bewonder hem als Kamerlid enorm. Zeker in deze dagen blijkt dat mensen zoals hij ontzettend nodig zijn in Den Haag. Ik wens hem een heel voorspoedig herstel toe. Door zijn "geweld", was het voor mij niet mogelijk om in de buurt te komen van de voorkeursdrempel. Dat gold voor iedereen in mijn partij. Ik ben er trots op dat ik van plek 35 naar plek 17 ben gestegen. Dat was in Overijssel geen gemakkelijke opgave met zo'n klasbak als Pieter naast me. Ik wil het CDA danken voor de geweldige ervaring die ik heb mogen opdoen. Die dank ben ik ook verschuldigd aan mijn collega's bij Studuo die me de kans hebben gegeven om dit avontuur te beleven. Aan de CDA-prominenten die meewerkten aan mijn filmpjes. Aan Bert van Losser. En natuurlijk aan het CDA die mij deze geweldige kans heeft gegeven. Ik blijf me vanuit de gemeenteraad van Hardenberg inzetten voor de samenleving en blijf uiteraard in contact met de mensen die Den Haag wel hebben gehaald. Zo zetten we onze regio op de kaart. Dank voor de support en tot gauw.

Piet-Cees van der Wel. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.