21 maart 2017

Champions League Roof

Kunstrover Okkie Durham is een hele baas. Dat vindt hij niet alleen zelf. Dat vinden veel mensen. Hij mag bij ‘De Wereld Draait Door’, uitgebreid vertellen over alle stoere dingen die hij gedaan heeft. Hij heeft niet alleen twee Van Gogh’s gestolen. “Als ik je alles zou vertellen wat ik heb gedaan zou je me niet eens geloven hahaha.”

Op straat wordt Okkie herkend. Zelfs elf jarige meisjes vragen om zijn handtekening. “Geweldig toch. Ik ben gewoon goed in mijn vak. Ik speel Champions League Roof.” En ook presentator Matthijs van Nieuwkerk vond het allemaal zo gek nog niet. “Laten we eerlijk zijn. Rond de roof van schilderijen hangt een zweem van romantiek. En het is tenslotte geen dubbele moord.”

Tafelgast Erben Wennemars kon het allemaal niet geloven. Want van enige spijt was bij onze Okkie geen spoor te bekennen. Met nauwelijks verholen trots sprak hij over de lotgevallen van een inbreker. Alsof het een spannend jongensboek betrof. Een prachtig voorbeeld voor onze jeugd. Misdaad loont. En je wordt er nog beroemd mee ook.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.