Mijn naam is Rick Brink, ben 34 jaar en woon in de mooiste gemeente van Nederland, Hardenberg! Op dit moment ben ik Minister van Gehandicaptenzaken bij KRO-NCRV. De Minister van Gehandicaptenzaken komt op voor de belangen van de (ongeveer) 2 miljoen mensen die in dit land moeten leven met een beperking. In mijn vrije tijd ben ik vrijwillig actief bij voetbalclub HHC Hardenberg en daarnaast vind ik het leuk om dingen te ondernemen met mijn familie en vrienden.

In 2013 besloot ik mij te kandideren voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een mooie raadsperiode brak aan. Zo had ik een mooi aandeel in het feit dat Hardenberg in 2018 is uitgeroepen tot de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland, introduceerde ik een jeugdlintje voor jongeren die zich verdienstelijk inzetten en zocht ik veel contact met mensen uit de samenleving. Onder andere dit zorgde ervoor dat ik in 2018 in de finale stond van het Beste Raadslid van Nederland. Daar ben ik dankbaar voor en trots op. In 2018 werd ik opnieuw gekozen en werd ik fractievoorzitter van onze 11-koppige fractie. Helaas heb ik die raadstermijn moeten beëindigen vanwege mijn huidige functie: “Minister van Gehandicaptenzaken”.

Als kamerlid ben je natuurlijk volksvertegenwoordiger voor alle inwoners in de Nederlandse samenleving, maar ik zal mij in het bijzonder richten op personen met een beperking en de mensen die wonen in de regio waarin ik zelf woon. De randstad kent nou eenmaal andere uitdagingen dan een plattelandsgemeente.

Als christendemocraat vind ik het fijn om te zien dat ieder mens zijn eigen beperkingen heeft, maar zeker ook zijn eigen talenten. Vanuit Hardenberg neem ik het noaberschap mee naar den Haag. Noaberschap past bij het CDA, want omzien naar elkaar, dat zit ons in de genen.  Ik kijk er enorm naar uit om de komende 4 jaar onderdeel te mogen zijn van de CDA Tweede Kamer fractie.

No form to show

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.