Michel Rog

Michel Rog

Biografie

Michel Rog is woordvoerder Onderwijs voor het CDA in de Tweede Kamer. Michel (1973) woont met zijn vrouw en twee jonge zonen in Haarlem. Daarvoor heeft hij lange tijd in Amsterdam gewoond.

Michel raakte al op jonge leeftijd zeer geïnteresseerd in het functioneren van onze samenleving en onze democratie. Hij wilde daar graag ook zelf een steentje aan bijdragen. Hij begon aan de lerarenopleiding Maatschappijleer en heeft gewerkt als leraar  op een middelbare school. Daarna werkte hij achtereenvolgens bij vakbond De Unie en CNV Onderwijs. Van 2008 – 2012 was hij voorzitter van CNV Onderwijs.

Michel heeft zichzelf als volksvertegenwoordiger tot doel gesteld het onderwijs terug te brengen naar de kern: de vorming van onze kinderen, zodat zij hun talenten maximaal kunnen ontwikkelen.  Omdat ons onderwijs zo goed is als de leraar voor de klas, zet hij zich in voor het versterken van de kwaliteit van leraren. Daarbij zet hij zich in voor het verminderen van administratieve lasten, overbodige regels en doorgeslagen toetsgekte. Onderwijs gaat over meer dan rekenen en taal, het gaat over de vorming van het hoofd, de handen en het hart. Michel wil uitgaan van meer vertrouwen en verantwoordelijkheid voor leraren en minder wetten en wantrouwen door de overheid.

Nieuws

Blog

Agenda

Er konden geen recente agenda items worden gevonden..

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.