Geboortejaar:1992
Beroep: Partij-Jurist
Woonplaats: Sneek

Waarom CDA?

Omdat het CDA voor mij voelt als thuiskomen. De kernwaarden van het CDA zijn de waarden waarmee ik ben opgegroeid en waarvan ik denk waar onze samenleving op is gebouwd. Met name solidariteit en gespreide verantwoordelijkheid zijn voor mij belangrijke en actuele thema’s. We moeten zorgen voor elkaar, maar ook met name met elkaar.

Zaken die in de gemeente spelen hebben directe invloed op je leefomgeving en daarom vind ik het belangrijk om deze zaken vooral met elkaar op te pakken, samen met de inwoners en vanuit de kracht van de samenleving.  

En meer?

Ik ben voor de liefde naar Sneek verhuisd, maar uiteindelijk ligt mijn hart niet alleen in Súdwest-Fryslân om die reden. Ik ben van deze gemeente gaan houden, niet enkel door de prachtige omgeving of de mooie steden en dorpen maar ook door de mensen. Ik wil mij graag inzetten om onze gemeente mooi en leefbaar te houden, voor elkaar en met elkaar. 

Overige

Samen met mijn partner Egbert woon ik in Sneek en ik ben werkzaam als Partij-jurist bij het Partijbureau van het CDA in Den Haag. Naast mijn werk kook en bak ik graag en kan ik mezelf verliezen in een goed boek.

Samantha Joustra, CDA Súdwest-Fryslân

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.