Zoeken

Standpunt

Binnenvaart

Het CDA vindt dat ondernemers in de binnenvaart volop de ruimte moeten krijgen. Daarom willen we investeren in extra vaarwegen, in het uitdiepen van rivieren, en in de aanleg van voorzieningen zoals extra ligplaatsen en overnachtingsplaatsen.

Belangrijke rol
De binnenvaart is een belangrijk onderdeel van onze transportsector en voor Nederland van groot belang. Via de Rijn worden vanuit Rotterdam dagelijks vele landingen per schip naar andere Europese landen vervoerd. Het feit dat er op bijna elk schip een gezin woont, maakt de binnenvaart tot een bijzondere vorm van transport.

Veilig en milieuvriendelijk
De binnenvaart verzorgt 25% van ons binnenlandse transport. Deze groene wijze van vervoer is veilig en zorgt voor minder files op de weg. Op dit moment is de binnenvaart veruit de meest milieuvriendelijke vorm van transport. De uitstoot van de binnenvaart is vele malen minder is dan die van het transport over de weg. Een bijkomend voordeel is dat de laadcapaciteit van een binnenvaartschip vele malen groter is dan die van een vrachtwagen.

 

2015

Deel dit standpunt

Terug naar boven

Copyright © 2016 CDA