Het CDA heeft in 2015 voor de associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne gestemd, zowel in de Tweede Kamer als in de Eerste Kamer. Deze overeenkomst moet zorgen voor een goede samenwerking tussen Europa en Oekraïne, waarbij lidmaatschap van de EU geen optie is.

Ook vinden wij het een belangrijk middel om de handel met Oekraïne te stimuleren en helpt de overeenkomst bij het bestrijden van corruptie en het opbouwen van een stabiele rechtsstaat. Op deze manier kan rust aan die EU-buitengrens worden gerealiseerd. Dit is ook goed voor Nederland.
 
Referendumuitslag

Het CDA is altijd tegen referenda geweest. Een meerderheid in de Tweede kamer heeft echter besloten om dit wel mogelijk te maken. Op 6 april 2016 is een referendum gehouden over de associatieovereenkomst met Oekraïne. Wij vinden dat de regering de uitslag van het referendum niet naast zich neer kan leggen. In formeel juridisch opzicht misschien wel, maar democratisch gezien niet. Het CDA vindt dan ook dat de uitslag van het referendum gerespecteerd moet worden.

TKV2017

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.